Da biste pripremili meso na lešo možete koristiti koju god vrstu mesa želite - junetinu, svinjski but ili puretinu. Kako pripremiti meso na lešo?
Za pripremu mesa na lešo potrebni su vam sljedeći sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- meso koje se odlučite pripremati
- glavica luka
- povrće po želji (najčešće se koristi mrkva, korijen celera, peršin)
- sol, papar,
- začini prema želji
Priprema mesa na lešo:
Meso oprati i staviti u lonac napunjen s vodom. Cijeli komad mesa neka bude prekriven vodom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U vodu zajedno sa mesom dodajte povrće koje ste izabrali i začine.
Kuhajte oko sat i pol do dva sata, ovisno o mesu.
Izvadite meso, neka se kratko ohladi prije nego što ga narežete na šnite. Meso na lešo poslužite sa umakom i prilogom prema želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa