Kuharica /

Meso ispod peke - glavno jelo za sve prigode

Image

Meso ispod peke jelo je za sve prigode, od običnog nedjeljnog ručka do svečanih okupljanja. Kako pripremiti meso ispod peke?

17.12.2021.
15:09
VOYO logo

Idealan odabir za pripremu mesa ispod peke jesu teletina ili janjetina. Meso ispod peke zahtjeva dobru pripremu te se često kaže da je ona pola posla. Bez obzira koje meso odaberete, važno je napraviti dobru marinadu.

Marinada za meso ispod peke radi se na sljedeći način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso posložite u posudu te svaki komad začinite mješavinom soli, vegete, crvene slatke paprike, Chili začina i papra. Sve prelijte maslinovim uljem i bijelom vinom te po mesu složite nekoliko režnjeva češnjaka i narezane polovice luka. Dodajte ružmarin i bosiljak te sve zajedno u hermetički zatvorenoj posudi ostavite preko noći da se marinira.

Pripremte peku. Dva sata prije nego što planirate peći meso zapalite vatru kako biste napravili puno žara. Kada se skupi dovoljno žara, možete dodati meso ispod peke. U donji dio peke potrebno je staviti žar, malo ulja i na to posložiti marinirano meso, krumpir te povrće prema vlastitoj želji. Također, sve možete zaliti bijelim vinom. Meso ispod peke mora se peći barem 2 sata kako bi svi dijelovi mesa bili pečeni, a kako bi ono istovremeno bilo sočno i hrskavo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo