Kako napraviti mesnu štrucu? Donosimo vam recept za pripremu mesne štruce i to u umako od mlijeka i povrća. Pripremite ovo ukusno jelo i poslužite ga kao glavno jelo.
Sastojci za mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća:
- 175 ml mlijeka
- 2 jaja
- 250 ml mekanih svježih krušnih mrvica
- 750 g nemasnog goveđeg mesa
- 1 mali luk sitno nasjeckan
- 1 ml soli
- 2 ml svježe mljevene paprike
- 125 ml nasjeckanog svježeg peršina
- 30 ml Worcester umaka
- 30 ml senfa
Sastojci za glazuru mesne štruce u umaku od mlijeka i povrća:
- 75 ml kečapa
- 20 ml smeđeg šećera
- 20 ml bilo kojeg octa
- 2 ml ljutog umaka
Sastojci za pečeno povrće za mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća:
- 1 mala tikvica izrezana na komade veličine zalogaja
- 1 crvena paprika izrezana na široke trake
- 10 ml otopljenog maslaca
- 1 žličica osušenog lišća bosiljka
- 1 ml soli
- svježe mljeveni papar
- 1 šalica cherry rajčica
Sastojci za umak od sira za mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća:
- 30 ml maslaca
- 30 ml univerzalnog brašna
- 1 ml soli
- 250 ml mlijeka
- 175 ml grubo naribanog sira
- nasjeckani peršin (nije obavezno)
Priprema mesne štruce u umaku od mlijeka i povrća:
Mesna štruca - Zagrijte pećnicu na 190 ° C. U veliku zdjelu stavite mlijeko, jaja i krušne mrvice. Umutite i ostavite da stoji 5 minuta. Umiješajte govedinu i preostale sastojke; utisnite u kalup veličine 2 L, premazan maslacem.
Glazura - Pomiješajte sastojke i ravnomjerno žlicom prelijte mesnu štrucu. Mesnu štrucu pecite oko 1 sat. Pečeno povrće: tikvice i crvenu papriku stavite u veliku zdjelu. Prelijte maslacem, bosiljkom, soli i paprom; pecite na velikom limu za pečenje. Pecite tijekom posljednjih 30 minuta kuhanja mesne štruce. Dodajte rajčice tijekom zadnjih 5 min.
Umak od sira - U međuvremenu u loncu otopite maslac na umjerenoj vatri. Umutite brašno i posolite. Postepeno dodajte mlijeko, neprestano miješajući dok smjesa ne proključa i zgusne, oko 3 min. Dodajte sira i miješajte dok se ne otopi. Pažljivo ocijedite svu tekućinu iz posude za meso. Ostavite da stoji 10 min. Izvadite mesnu štrucu iz tave na dasku za rezanje. Poslužite narezano s povrćem i umakom od sira. Pospite nasjeckanim peršinom
Za pripremu ovog jela potrebno je svega pola sata dok se za pečenje treba odvojiti sat i 15 minuta.