Recept za mesnu štrucu / Mesna štruca u umaku od mlijeka i povrća

Image

Mesna štruca nije otmjena, ali s pečenim povrćem i dobrim začinima, ovo jelo ukusna je i jednostavna večera.

10.10.2021.
15:30
VOYO logo

Kako napraviti mesnu štrucu? Donosimo vam recept za pripremu mesne štruce i to u umako od mlijeka i povrća. Pripremite ovo ukusno jelo i poslužite ga kao glavno jelo.

Sastojci za mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 175 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 250 ml mekanih svježih krušnih mrvica
  • 750 g nemasnog goveđeg mesa
  • 1 mali luk sitno nasjeckan
  • 1 ml soli
  • 2 ml svježe mljevene paprike
  • 125 ml nasjeckanog svježeg peršina
  • 30 ml Worcester umaka
  • 30 ml senfa

Sastojci za glazuru mesne štruce u umaku od mlijeka i povrća:

  • 75 ml kečapa
  • 20 ml smeđeg šećera
  • 20 ml bilo kojeg octa
  • 2 ml ljutog umaka

Sastojci za pečeno povrće za mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 mala tikvica izrezana na komade veličine zalogaja
  • 1 crvena paprika izrezana na široke trake
  • 10 ml otopljenog maslaca
  • 1 žličica osušenog lišća bosiljka
  • 1 ml soli
  • svježe mljeveni papar
  • 1 šalica cherry rajčica

Sastojci za umak od sira za mesnu štrucu u umaku od mlijeka i povrća:

  • 30 ml maslaca
  • 30 ml univerzalnog brašna
  • 1 ml soli
  • 250 ml mlijeka
  • 175 ml grubo naribanog sira
  • nasjeckani peršin (nije obavezno)

Priprema mesne štruce u umaku od mlijeka i povrća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesna štruca - Zagrijte pećnicu na 190 ° C. U veliku zdjelu stavite mlijeko, jaja i krušne mrvice. Umutite i ostavite da stoji 5 minuta. Umiješajte govedinu i preostale sastojke; utisnite u kalup veličine 2 L, premazan maslacem.

Glazura - Pomiješajte sastojke i ravnomjerno žlicom prelijte mesnu štrucu. Mesnu štrucu pecite oko 1 sat. Pečeno povrće: tikvice i crvenu papriku stavite u veliku zdjelu. Prelijte maslacem, bosiljkom, soli i paprom; pecite na velikom limu za pečenje. Pecite tijekom posljednjih 30 minuta kuhanja mesne štruce. Dodajte rajčice tijekom zadnjih 5 min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak od sira - U međuvremenu u loncu otopite maslac na umjerenoj vatri. Umutite brašno i posolite. Postepeno dodajte mlijeko, neprestano miješajući dok smjesa ne proključa i zgusne, oko 3 min. Dodajte sira i miješajte dok se ne otopi. Pažljivo ocijedite svu tekućinu iz posude za meso. Ostavite da stoji 10 min. Izvadite mesnu štrucu iz tave na dasku za rezanje. Poslužite narezano s povrćem i umakom od sira. Pospite nasjeckanim peršinom

Za pripremu ovog jela potrebno je svega pola sata dok se za pečenje treba odvojiti sat i 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo