Glavno jelo /

Mesna štruca u košuljici od pancete

Image

Mesna štruca u košuljici od pancete idealano je kao glavno jelo. Kako pripremiti mesnu štrucu u košiljici od pancete?

15.7.2021.
16:20
VOYO logo

Mesna štruca u košuljici od pancete jelo je od mljevenog mesa čija je priprema nešto zahtjevnija, ali rezultat je ukusno glavno jelo.

Mesna štruca u košuljici od pancete sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 75 dkg mljevenog mesa
  • 20 dkg pancete
  • glavica luka
  • žlica peršina
  • žemlja
  • 2 jaja
  • žlica koncentrata rajčice
  • 5 dcl temeljca mesne juhe
  • 1,2 dcl kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • ulje

Mesna štruca u košuljici od pancete priprema:

Izmiješajte mljeveno meso, dodajte jaja, peršin, luk, koncentrat rajčice, žemlju koju ste namočili u kiselo vrhnje te sve zajedno izmiješajte. Začinite sa soli i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem stvite ploške pancete te smjesu koju ste napravili i oblikujte pštrucu. Prekrijte ostalim ploškama pancete.

Sve zajedno stavite peći u zgrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 10 minuta. Onda smanjite na 170 stupnjeva i podijete s mesnim temeljcem i pecite još 40 minuta. Mesna štruca u košuljici od pancete je gotova i spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo