Glavno jelo /

Mesna štruca s jajima

Image

Mesna štruca s jajima jedan je od načina kako možete pripremiti mljeveno meso. Donosimo vam recept za mesnu štrucu s jajima.

19.7.2021.
8:36
VOYO logo

Mesna štruca s jajima kombinacija je mljevenog mesa junetine, svinjetine i teletine. Priprema je nešto zahtjevnija, ali jelo je vrlo ukusno. Mesna štruca s jajima idealna je odabir kao glavno jelo.

Mesna štruca s jajima sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg mljevene junetine
  • 30 dkg mljevene svinjetine
  • 30 dkg mlljevene teletine
  • 1,5 dcl mlijeka
  • glavica luka
  • 2 mrkve
  • 3 dkg maslaca
  • žlica sjeckanog peršina
  • krušne mrvice
  • 5 jaja
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar

Mesna štruca s jajima priprema:

Žemlju posolite i natopite s mlijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslacu pržite luk, mrkvu i kada omekšaju maknite s vatre.

U posudu stavite mljeveno meso i dodajte žemlju te jaja, prešin i mušaktni oraščić. Začinite sa soli i paprom te dodajte ohlađeno povrće. Sve izradite rukom i stavite u lim za pečenje koji ste premazali maslacem i krušnim mrvicama.

U sredinu utisnite 3 tvrdo kuhana jajete te prekrijte s mesom. Premažite maslacem i pecite na 190 stupnjeva oko sat vremena. Mesna štruca s jajima je gotova i spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo