Mesna štruca s jajima kombinacija je mljevenog mesa junetine, svinjetine i teletine. Priprema je nešto zahtjevnija, ali jelo je vrlo ukusno. Mesna štruca s jajima idealna je odabir kao glavno jelo.
Mesna štruca s jajima sastojci:
- 30 dkg mljevene junetine
- 30 dkg mljevene svinjetine
- 30 dkg mlljevene teletine
- 1,5 dcl mlijeka
- glavica luka
- 2 mrkve
- 3 dkg maslaca
- žlica sjeckanog peršina
- krušne mrvice
- 5 jaja
- muškatni oraščić
- sol
- papar
Mesna štruca s jajima priprema:
Žemlju posolite i natopite s mlijekom.
Na maslacu pržite luk, mrkvu i kada omekšaju maknite s vatre.
U posudu stavite mljeveno meso i dodajte žemlju te jaja, prešin i mušaktni oraščić. Začinite sa soli i paprom te dodajte ohlađeno povrće. Sve izradite rukom i stavite u lim za pečenje koji ste premazali maslacem i krušnim mrvicama.
U sredinu utisnite 3 tvrdo kuhana jajete te prekrijte s mesom. Premažite maslacem i pecite na 190 stupnjeva oko sat vremena. Mesna štruca s jajima je gotova i spremna za posluživanje.