Mekani medenjaci od samo nekoliko sastojka idealni su desert za sve prigode. Postoje različiti recepti za pripremu medanjaka, donosimo vam recept za vrlo mekane i ukusne medenjake.
Sastojci za pripremu mekanih medenjaka:
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 12 malih žličica meda
- 600 g brašna
- 2 žličice sode bikarbone
- žličica cimeta
Postupak za pripremu mekanih medenjaka:
Zajedno umutite jaja, šećer i med.
Zatim dodajte sok od pola pomorandže, cimet, mljevene klinčiće, brašno i sodu bikarbonu. Zamijesite tijesto i ostavite ga u frižideru da se ohladi na jedan sat.
Nakon hlađenja vrijeme je da oblikujete medenjake i da ih poredate u pleh obložen papirom za pečenje. Medenjake je potrebno peći u pećnici zagrijanoj na 170 C oko 15 minuta. Medenjake je nakon pečenja potrebno ostaviti da se malo ohlade.