Voćni desert /

Mekani i sočni kolač sa višnjama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Mekani i sočni kolač sa višnjama voćni je kolač koji morate probati. Kako se radi mekani i sočni kolač sa višnjama?

2.3.2023.
14:05
Pixabay
VOYO logo

Mekani i sočni kolač sa višnjama odličan je izbor za nedjeljnji desert. Kako biste napravili mekani i sočni kolač sa višnjama pratite recept.

Mekani i sočni kolač sa višnjama sastojci za biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg maslaca ili margarina
  • 30 dkg brašna
  • 4 jaja
  • 35 dkg brašna
  • vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1-2 dcl mlijeka

Mekani i sočni kolač sa višnjama sastojci za kremu:

  • puding od vanilije
  • 3 dcl mlijeka
  • 25 dkg margarina
  • 15 dkg šećera

Glazura od čokolade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 dkg maslaca ili margarina
  • 10 dkg čokolade za kuhanje

Napravite tijesto od svih sastojaka. Tijesto mora biti malo gušće. Polovicu tijesta stavite u lim za pečenje, a u drugu polovicu stavite 2 žlice kakaa.

Prelijte smjesu s kakaom preko žute smjese, stavite višnje ili neko drugo voće i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko pola sata.

Na pečeni biskvit stavite kremu.

Kremu napravite tako da skuhate puding od vanilije u 3 dcl mlijeka. Kada se ohladi u puding dodajte 25 dkg margarina, 15 dkg šećera i dobro izmiješate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kremu stavite na hladni biskvit. Na kraju preko kreme možete staviti i glazuru od čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo