Mekani biskvit je odlična je podloga za sve vrste krema. Donosimo provjereni recept kako napraviti mekani bikvit.
Sastojci za mekani biskvit:
- 6 velikih jaja, sobne temperature
- 210 grama šećera
- 130 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
Priprema mekanog biskvita:
Zagrijte pećnicu na 175˚C. Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje. Odvojite bjelanjke od žutanjaka.
Mikserom miksajte 6 žumanjak minutu velikom brzinom. Postupno dodajte šećera i nastavite miješati 8-10 minuta dok smjesa ne postane gusta i pjenasta.
Umiješajte brašno i 1/2 žličice praška za pecivo, a zatim prosijte ovu smjesu u pjenastu smjesu jaja, jednu trećinu odjednom. Preklopite lopaticom svaki dodatak samo dok se ne sjedini. Lopaticom dodajte snijeg koji ste napravili od bjelanjaka. Snijeg se ne smije miksati već lagano lopaticom umiješati u smjestu sa žumanjcima. Ostružite lopaticom s dna kako biste uhvatili džepiće brašna i prestanite miješati kada ne ostanu tragovi brašna. Nemojte previše miješati ili ćete ispuhati tijesto za mekani biskvit.
Ravnomjerno podijelite u pripremljene kalupe za torte. Pecite na 175˚C oko pola sata ili dok vrh mekanog biskvita ne porumeni. Izvadite iz kalupa klizeći tankom lopaticom oko rubova, a zatim prebacite na rešetku i uklonite podlogu od papira za pečenje.
Ohladite mekani biskvit na sobnoj temperaturi.