Mediteranska hladna predjela idealan su odabir za pripremu predjela. Ako ste se odlučili za pripremu mediteranskih hladnih predjela tada možete pripremiti morske plodove na različite načine u obliku salata, rižota, kanapea.
Za hladno predjelo možete pripremiti salatu od hobotnice, salatu od školjki, salatu od lignji ili sipe, zatim, morski carpaccio.
Mornarska salata mediteransko je hladno predjelo koje se priprema od kuhanog goveđeg mesa, kiselog poivrća i zelene salate, a salata se začini maslinovim uljem i octom. Mornarsku salatu začinite prema vlastitom ukusu.
Kao hladno predjelo možete pripremiti i salatu od krumpira. Skuhate krumpir i začinite kaparima, peršinom, lukom te dodate sol i papar prema vlastitom ukusu. I na kraju salatu začinite s maslinovim uljem i octom.
Pripremite salatu od hobotnice kao hladno mediterasko predjelo. Najprije skuhate hobotnicu, narežete je na male komadiće i začinite s maslinovim ulje, limunim te dodate sol i papar prema vlastitom ukusu. U salatu od hobotnice možete dodati i kuhani krumpir narezan na kockice, slanutak, kapare, masline ili peršin.
Morske plodove možete pripremiti na različite načine i kombinirati s različitim povrćem, ovisno o vlastitom ukusu. Pripremite mediteransko hladno jelo i vaši će gosti biti oduševljeni.