Kuharica /

Recept za sočan i mekani medenjak kolač

Image
Foto: Pixabay

Medenjak kolač savršeno odgovara uz jutarnju kavu ili čaj. Ispecite medenjak kolač i zasladite si jutarnju kavu.

8.12.2022.
16:15
Pixabay
VOYO logo

Medenjak kolač je prhki biskvit kolač kojeg nam u predbožićno razdoblje nikad nije previše. Osim što savršeno odgovara uz pijuckanje kave ili čaja, odličan je kada vam dolaze gosti. Medenjak kolač recept:

Medenjak kolač sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice brašna
  • 1 šalice mlijeka
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 žličica začina za medenjake
  • 2 žlice pekmeza

Medenjak kolač priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, mlijeko, prašak za pecivo te začin za medenjake. Da bi se svi sastojci spojili u jedinstvenu smjesu bez grudica za ovaj korak koristite mikser. Nakon što ste izmiksali smjesu umiješajte 2 – 3 žlice pekmeza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu prelijte u lim za pečenje i stavite je peči u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Medenjak kolač bi trebao biti pečen za otprilike 20 – 25 minuta.

Nakon što medenjak kolač izvadite iz pećnice, pustite ga da se ohladi. Nakon hlađenja premažite ga pekmezom pa po njemu prelijte čokoladnu glazuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo