Medenjak kolač je prhki biskvit kolač kojeg nam u predbožićno razdoblje nikad nije previše. Osim što savršeno odgovara uz pijuckanje kave ili čaja, odličan je kada vam dolaze gosti. Medenjak kolač recept:
Medenjak kolač sastojci:
- 2 šalice brašna
- 1 šalice mlijeka
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 žličica začina za medenjake
- 2 žlice pekmeza
Medenjak kolač priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno, mlijeko, prašak za pecivo te začin za medenjake. Da bi se svi sastojci spojili u jedinstvenu smjesu bez grudica za ovaj korak koristite mikser. Nakon što ste izmiksali smjesu umiješajte 2 – 3 žlice pekmeza.
Smjesu prelijte u lim za pečenje i stavite je peči u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Medenjak kolač bi trebao biti pečen za otprilike 20 – 25 minuta.
Nakon što medenjak kolač izvadite iz pećnice, pustite ga da se ohladi. Nakon hlađenja premažite ga pekmezom pa po njemu prelijte čokoladnu glazuru.