Kajenska paprika je crvena ljuta paprika koja se koristi za aromatiziranje jela i u medicinske svrhe. Ovaj marokanski začin se uglavnom suši i melje. Kajenska paprika se koristi u kuhanju ljutih začinjenih jela, kao prah ili u cijelom obliku ili u tankom obliku, na bazi octa.
Kim je cvjetnjača porijeklom iz istočnog Mediterana. Sjemenke kima koriste se kao začin zbog svoje prepoznatljive arome, popularne u sjevernoj Africi. Upotreba kima je vrlo česta u marokanskom kuhanju, općenito u svim vrstama jela - janjetine, piletine i povrća. Kim također pospješuje apetit.
Kurkuma je poznata po svojoj svijetlo žutoj boji, srodna je i po veličini slična đumbiru. Okus ovog marokanskog začina podsjeća na kombinaciju đumbira i papra. Kurkuma je snažno sredstvo za bojenje. U Maroku se kurkuma koristi za bojanje jela od riže.
Šafran se mora brati ručno i potrebno ih je 225.000 da bi se napravila jedan kilogram šafrana. Šafran se uglavnom koristi kao boja i aroma za sireve, peciva, rižu i jela od morskih plodova. Šafran se koristi u mješavinama začina za paellu, curry, kheer i bouillabaisse. Šafran je porijeklom iz Mediterana, a uzgaja se u Maroku, Španjolskoj, Francuskoj, Portugalu, Indiji i Italiji. Grad Tailouine u Maroku smatra se vrhunskim izvorom šafrana u Africi. Okus mu je osebujan i ugodnog karaktera. Šafran je najskuplji začin na svijetu.