Začini /

Marokanski začini: Koji su najpoznatiji marokanski začini?

Image
Foto: Pixabay

Maroko je afrička država koja je osobito poznata po začinima. Koji su najpoznatiji marokanski začini?

3.12.2021.
14:28
Pixabay
VOYO logo

Kajenska paprika je crvena ljuta paprika koja se koristi za aromatiziranje jela i u medicinske svrhe. Ovaj marokanski začin se uglavnom suši i melje. Kajenska paprika se koristi u kuhanju ljutih začinjenih jela, kao prah ili u cijelom obliku ili u tankom obliku, na bazi octa.

Kim je cvjetnjača porijeklom iz istočnog Mediterana. Sjemenke kima koriste se kao začin zbog svoje prepoznatljive arome, popularne u sjevernoj Africi. Upotreba kima je vrlo česta u marokanskom kuhanju, općenito u svim vrstama jela - janjetine, piletine i povrća. Kim također pospješuje apetit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurkuma je poznata po svojoj svijetlo žutoj boji, srodna je i po veličini slična đumbiru. Okus ovog marokanskog začina podsjeća na kombinaciju đumbira i papra. Kurkuma je snažno sredstvo za bojenje. U Maroku se kurkuma koristi za bojanje jela od riže.

Šafran se mora brati ručno i potrebno ih je 225.000 da bi se napravila jedan kilogram šafrana. Šafran se uglavnom koristi kao boja i aroma za sireve, peciva, rižu i jela od morskih plodova. Šafran se koristi u mješavinama začina za paellu, curry, kheer i bouillabaisse. Šafran je porijeklom iz Mediterana, a uzgaja se u Maroku, Španjolskoj, Francuskoj, Portugalu, Indiji i Italiji. Grad Tailouine u Maroku smatra se vrhunskim izvorom šafrana u Africi. Okus mu je osebujan i ugodnog karaktera. Šafran je najskuplji začin na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo