Ako želite unijeti nešto novo u svoju prehranu i volite luk tada napravite marmeladu od crvenog luka. Priprema je vrlo jednostavna, a marmeladu možete čuvati do mjesec dana u hladnjaku.
Sastojci za maremeladu od crvenog luka:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 4 crvena luka
- 3 žlice crnog vina
- 3 žlice vinskog octa
- 15 dkg smeđeg šećera
- žlica ulja
Priprema maremelade od crvenog luka:
Stavite dinstati luk na ulje i kada omekša dodajte šećer i dalje miješajte. Kada šećer omekša, pustite da lagano prokuha i dodajte vino i ocat.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada smjesa zvrije, kuhate uz povremeno miješanje oko 15 minuta. Marmeladu od crvenog luka stavite u staklenke i čuvajte u hladnjaku.
Rok trajanja marmelade od crvenog luka je oko 30 dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa