Kuharica /

Marmelada od crvenog luka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Marmelada od crvenog luka može se iskoristiti kao dodatak glavnom jelu, prilogu ili namaz za sendviče i burgere. Kako napraviti marmeladu od crvenog luka?

13.4.2023.
14:16
Pixabay
VOYO logo

Ako želite unijeti nešto novo u svoju prehranu i volite luk tada napravite marmeladu od crvenog luka. Priprema je vrlo jednostavna, a marmeladu možete čuvati do mjesec dana u hladnjaku.

Sastojci za maremeladu od crvenog luka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 crvena luka
  • 3 žlice crnog vina
  • 3 žlice vinskog octa
  • 15 dkg smeđeg šećera
  • žlica ulja

Priprema maremelade od crvenog luka:

Stavite dinstati luk na ulje i kada omekša dodajte šećer i dalje miješajte. Kada šećer omekša, pustite da lagano prokuha i dodajte vino i ocat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smjesa zvrije, kuhate uz povremeno miješanje oko 15 minuta. Marmeladu od crvenog luka stavite u staklenke i čuvajte u hladnjaku.

Rok trajanja marmelade od crvenog luka je oko 30 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo