Kuharica /

Marmelada od crvenog luka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Marmelada od crvenog luka može se iskoristiti kao dodatak glavnom jelu, prilogu ili namaz za sendviče i burgere. Kako napraviti marmeladu od crvenog luka?

13.4.2023.
14:16
Pixabay
VOYO logo

Ako želite unijeti nešto novo u svoju prehranu i volite luk tada napravite marmeladu od crvenog luka. Priprema je vrlo jednostavna, a marmeladu možete čuvati do mjesec dana u hladnjaku.

Sastojci za maremeladu od crvenog luka:

  • 4 crvena luka
  • 3 žlice crnog vina
  • 3 žlice vinskog octa
  • 15 dkg smeđeg šećera
  • žlica ulja

Priprema maremelade od crvenog luka:

Stavite dinstati luk na ulje i kada omekša dodajte šećer i dalje miješajte. Kada šećer omekša, pustite da lagano prokuha i dodajte vino i ocat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smjesa zvrije, kuhate uz povremeno miješanje oko 15 minuta. Marmeladu od crvenog luka stavite u staklenke i čuvajte u hladnjaku.

Rok trajanja marmelade od crvenog luka je oko 30 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo