Kuharica /

Marinara umak - talijanski umak za tjesteninu i pizzu

Image

Marinara umak je poznati talijanski umak. Kako napraviti marinara umak?

22.7.2021.
11:39
VOYO logo

Marinara umak je umak koji se priprema kao umak za tjesteninu ili pizzu. To je poznati talijanski umak koji kombinira različito povrće. Kako pripremiti marinara umak?

Marinara umak sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola šalice maslinovog ulja
  • 2 mrkve
  • 2 lovorova lista
  • 2 stabljike celera
  • 2 konzerve pelati rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • pola žličice mljevenog papra
  • 2 ljubičasta luka
  • pola žličice soli

Marinara umak priprema:

Na maslinovom ulju pržite luk i češnjak, nakon 10-ak minuta dodajte celer, mrkvu, sol i papar. Pržite još 10-ak minuta i zatim dodajte rajčicu i lovorov list. Sve neka se kuha oko sat vremena. Kada se umak zgusne začinite ga prema želji. Marinara umak je gotov i spreman za posluživanje uz pizzu ili tjesteninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo