Kuharica / Marinara umak - talijanski umak za tjesteninu i pizzu

Marinara umak je poznati talijanski umak. Kako napraviti marinara umak?

22.7.2021.
11:39

Marinara umak je umak koji se priprema kao umak za tjesteninu ili pizzu. To je poznati talijanski umak koji kombinira različito povrće. Kako pripremiti marinara umak?

Marinara umak sastojci:

  • pola šalice maslinovog ulja
  • 2 mrkve
  • 2 lovorova lista
  • 2 stabljike celera
  • 2 konzerve pelati rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • pola žličice mljevenog papra
  • 2 ljubičasta luka
  • pola žličice soli

Marinara umak priprema:

Na maslinovom ulju pržite luk i češnjak, nakon 10-ak minuta dodajte celer, mrkvu, sol i papar. Pržite još 10-ak minuta i zatim dodajte rajčicu i lovorov list. Sve neka se kuha oko sat vremena. Kada se umak zgusne začinite ga prema želji. Marinara umak je gotov i spreman za posluživanje uz pizzu ili tjesteninu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen