Marinara umak je umak koji se priprema kao umak za tjesteninu ili pizzu. To je poznati talijanski umak koji kombinira različito povrće. Kako pripremiti marinara umak?
Marinara umak sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- pola šalice maslinovog ulja
- 2 mrkve
- 2 lovorova lista
- 2 stabljike celera
- 2 konzerve pelati rajčice
- 2 češnja češnjaka
- pola žličice mljevenog papra
- 2 ljubičasta luka
- pola žličice soli
Marinara umak priprema:
Na maslinovom ulju pržite luk i češnjak, nakon 10-ak minuta dodajte celer, mrkvu, sol i papar. Pržite još 10-ak minuta i zatim dodajte rajčicu i lovorov list. Sve neka se kuha oko sat vremena. Kada se umak zgusne začinite ga prema želji. Marinara umak je gotov i spreman za posluživanje uz pizzu ili tjesteninu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa