Jela s roštilja mogu biti suha ako se dobro ne pripreme namirnice. Dobra marinada osnovni je preduvjet pripreme ukusnih i sočnih jela s roštilja. Svinjski lungić često se priprema na roštilju, a kako ne bi ispao suh važna je dobra marinada. Donosimo recept kako se radi dobra marinada za svinski lungić na roštilju.
Sastojci za marinadu za svinjski lungić na roštilju:
- ¼ šalice maslinovog ulja
- 2 žlice soja umaka
- 2 žlice meda
- 2 žlice senfa
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica Worcestershire umaka
- 2 mljevena češnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice soli
- mljeveni crni papar po ukusu
Za marinadu za svinjski lungić na roštilju promiješajte sve navedene sastojke u posudi i dobro ih umutite. Zatim stavite svinjski lungić u vrećicu za zamrzavanje i ulijte unutra pripremljenu marinadu. Provjerite jeste li dobro zatvorili vrećicu kako marinada ne bi procurila.
Nježnim pokretima umasirajte marinadu u svinjski lungić. Marinirajte svinjski lungić u hladnjaku najmanje sat vremena, nakon čega meso možete ispeći na roštilju.