Prava marinada za piletinu jamči dvije stvari: dobar okus i sočnost. Kako se priprema marinada za piletinu preko noći?
Sastojci za marinadu za piletinu koju možete držati preko noći:
- 1 šalica maslinovog ulja
- 1 šalica svježe iscijeđenog soka od limuna
- 1/2 šalice vode
- 3 režnja češnjaka, oguljena i zgnječena
- 2 žličice meda
- 2 žličice košer soli
- 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
- 1 kg piletine
Pomiješajte marinadu u vrećici. Vrećica za zamrzivač veličine galona s patentnim zatvaračem vaš je najbolji izbor za marinade, naime zato što olakšava čišćenje, ali i zato što pomaže da marinada čvrsto sjedi oko piletine.
Marinada dobro funkcionira za sve komade - prsa, bedra ili batke. U zasebnoj vrećici s patentnim zatvaračem, udarite prsa čekićem prije dodavanja u marinadu.
Marinirajte preko noći. Marinade su učinkovite sa samo sat vremena namakanja, ali namakanje preko noći olakšava pripremu. Prije pečenja na roštilju izvadite piletinu iz marinade i osušite je. Na taj ćete način spriječiti da marinada zagori ili izazove paljenje na roštilju.