Ovaj recept za marinadu za fazana je jednostavan i ukusan recept koji koristi vino, citruse i češnjak kao osnovne komponente okusa. Fazan se reže na četvrtine, marinira, a zatim peče na roštilju. Ovo jelo savršeno je za posebne prilike, a još bolje posluženo uz povrće sa žara.
Sastojci za marinadu za fazana su:
- 1,5 kg fazana
- 120 ml crnog vina
- 60 ml soka od limuna
- 3 žlice grubo nasjeckanog peršina
- 2 režnja češnjaka, mljevena
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
Kada pripremate marinadu za fazana najprije fazana operite i osušite papirnatim ručnikom. Uzmite oštar nož i narežite fazana na četvrtine. Stavite dijelove u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti. U maloj posudi pomiješajte preostale sastojke. Mješavinu sastojaka prelijte preko fazana, zatvorite vrećicu i ostavite da se marinira u hladnjaku 3 do 6 sati. Zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu. Izvadite fazana iz plastične vrećice i ostavite marinadu. Stavite komade na lagano nauljenu rešetku roštilja i ostavite da se peku 15 minuta, povremeno podlijevajući marinadom. Smanjite vatru i nastavite peći još 15 minuta. Kad je fazan pečen, maknite ga s vatre, narežite i poslužite uz omiljeni prilog. Dobar tek!