Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se radi ukusna marinada za fazana na roštilju?

Želite ispeći fazana na roštilju? Za to je potrebna sočna i ukusna marinada. Saznajte kako se priprema marinada za fazana na roštilju.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj recept za marinadu za fazana je jednostavan i ukusan recept koji koristi vino, citruse i češnjak kao osnovne komponente okusa. Fazan se reže na četvrtine, marinira, a zatim peče na roštilju. Ovo jelo savršeno je za posebne prilike, a još bolje posluženo uz povrće sa žara.

Sastojci za marinadu za fazana su:

1,5 kg fazana

120 ml crnog vina

60 ml soka od limuna

3 žlice grubo nasjeckanog peršina

2 režnja češnjaka, mljevena

2 žlice maslinovog ulja

1 žličica soli

1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra

Kada pripremate marinadu za fazana najprije fazana operite i osušite papirnatim ručnikom. Uzmite oštar nož i narežite fazana na četvrtine. Stavite dijelove u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti. U maloj posudi pomiješajte preostale sastojke. Mješavinu sastojaka prelijte preko fazana, zatvorite vrećicu i ostavite da se marinira u hladnjaku 3 do 6 sati. Zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu. Izvadite fazana iz plastične vrećice i ostavite marinadu. Stavite komade na lagano nauljenu rešetku roštilja i ostavite da se peku 15 minuta, povremeno podlijevajući marinadom. Smanjite vatru i nastavite peći još 15 minuta. Kad je fazan pečen, maknite ga s vatre, narežite i poslužite uz omiljeni prilog. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike