Kuharica /

Kako se radi ukusna marinada za fazana na roštilju?

Image
Foto: Pixabay

Želite ispeći fazana na roštilju? Za to je potrebna sočna i ukusna marinada. Saznajte kako se priprema marinada za fazana na roštilju.

1.7.2023.
9:52
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za marinadu za fazana je jednostavan i ukusan recept koji koristi vino, citruse i češnjak kao osnovne komponente okusa. Fazan se reže na četvrtine, marinira, a zatim peče na roštilju. Ovo jelo savršeno je za posebne prilike, a još bolje posluženo uz povrće sa žara.

Sastojci za marinadu za fazana su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg fazana
  • 120 ml crnog vina
  • 60 ml soka od limuna
  • 3 žlice grubo nasjeckanog peršina
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra

Kada pripremate marinadu za fazana najprije fazana operite i osušite papirnatim ručnikom. Uzmite oštar nož i narežite fazana na četvrtine. Stavite dijelove u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti. U maloj posudi pomiješajte preostale sastojke. Mješavinu sastojaka prelijte preko fazana, zatvorite vrećicu i ostavite da se marinira u hladnjaku 3 do 6 sati. Zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu. Izvadite fazana iz plastične vrećice i ostavite marinadu. Stavite komade na lagano nauljenu rešetku roštilja i ostavite da se peku 15 minuta, povremeno podlijevajući marinadom. Smanjite vatru i nastavite peći još 15 minuta. Kad je fazan pečen, maknite ga s vatre, narežite i poslužite uz omiljeni prilog. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo