Marinada od piva za buncek dat će još sočniji okus koji će se savršeno uklopiti uz svaki prilog. Kako napraviti mariandu za buncek?
Sastojci za marinadu za buncek:
- 1 svježi buncek
- češnjak
- sol
- papar
- ružmarin
- 0,5 dcl pive
Priprema marinade za buncek:
Za početak na bunceku zarežite nekoliko rupa. U svaki prorez stavite malo češnjaka u granulama i komadić grančice ružmarina. Začinite sa soli i paprom prema želji. Prelijte ga s pivom i pustite neka odstoji 30-ak minuta.
Marinadu za buncek stavite u posudu za pečenje premazanu svinjskom masti. Prelijte buncek ostatkom marinade, poklopite i pecite oko 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C. Pojačajte na 180°C i pecite još 30-60 minuta ovisno o veličini bunceka.
Tijekom pečenja meso podlijevajte sokom od pečenja i lagano podlijevajte vodom.