Jela s roštilja /

Najbolja marinada za sočan i ukusan biftek pripremljen na roštilju

Image
Foto: Pixabay

Kako bi biftek na roštilju bio ukusan i sočan važna je dobra marinada. Kako se radi dobra marinada za biftek na roštilju?

1.11.2022.
12:25
Pixabay
VOYO logo

Dobra marinada pola je pripreme bifteka i daje jedinstven okus bifteku na roštilju. Donosimo recept kako napraviti savršenu marinadu za biftek na roštilju.

Sastojci potrebni za marinadu za biftek na roštilju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 bifteka za roštilj
  • ⅓ šalice balzamičnog octa
  • ⅓ šalice soja umaka
  • ¼ šalice ulja
  • 2 žlice worcestershire umaka
  • žlica meda
  • žličica medeteranskih začina prema želji
  • žličica češnjaka u prahu
  • žličica sušene gorušice

Marinada za biftek na roštilju priprema:

Pomiješajte balzamični ocat, sojin umak, ulje, worcestershire umak, med, začine, češnjak u prahu i sušene gorušice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte bifteke za roštilj i marinadu u vrećicu s patentnim zatvaračem, bacite bifteke za roštilj nekoliko puta da se prekriju. Istisnite višak zraka, zatvorite vrećicu i ohladite 15-20 minuta.

Hvataljkama prebacite bifteke na prethodno zagrijani roštilj. Pecite bifteke na roštilju dok ne postignete željenu spremnost. Ostavite da odstoje 5 minuta prije posluživanja. Po želji ukrasite svježim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo