Jela s roštilja /

Najbolja marinada za sočan i ukusan biftek pripremljen na roštilju

Image
Foto: Pixabay

Kako bi biftek na roštilju bio ukusan i sočan važna je dobra marinada. Kako se radi dobra marinada za biftek na roštilju?

1.11.2022.
12:25
Pixabay
VOYO logo

Dobra marinada pola je pripreme bifteka i daje jedinstven okus bifteku na roštilju. Donosimo recept kako napraviti savršenu marinadu za biftek na roštilju.

Sastojci potrebni za marinadu za biftek na roštilju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 bifteka za roštilj
  • ⅓ šalice balzamičnog octa
  • ⅓ šalice soja umaka
  • ¼ šalice ulja
  • 2 žlice worcestershire umaka
  • žlica meda
  • žličica medeteranskih začina prema želji
  • žličica češnjaka u prahu
  • žličica sušene gorušice

Marinada za biftek na roštilju priprema:

Pomiješajte balzamični ocat, sojin umak, ulje, worcestershire umak, med, začine, češnjak u prahu i sušene gorušice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte bifteke za roštilj i marinadu u vrećicu s patentnim zatvaračem, bacite bifteke za roštilj nekoliko puta da se prekriju. Istisnite višak zraka, zatvorite vrećicu i ohladite 15-20 minuta.

Hvataljkama prebacite bifteke na prethodno zagrijani roštilj. Pecite bifteke na roštilju dok ne postignete željenu spremnost. Ostavite da odstoje 5 minuta prije posluživanja. Po želji ukrasite svježim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo