Dobra marinada pola je pripreme bifteka i daje jedinstven okus bifteku na roštilju. Donosimo recept kako napraviti savršenu marinadu za biftek na roštilju.
Sastojci potrebni za marinadu za biftek na roštilju:
- 4 bifteka za roštilj
- ⅓ šalice balzamičnog octa
- ⅓ šalice soja umaka
- ¼ šalice ulja
- 2 žlice worcestershire umaka
- žlica meda
- žličica medeteranskih začina prema želji
- žličica češnjaka u prahu
- žličica sušene gorušice
Marinada za biftek na roštilju priprema:
Pomiješajte balzamični ocat, sojin umak, ulje, worcestershire umak, med, začine, češnjak u prahu i sušene gorušice.
Dodajte bifteke za roštilj i marinadu u vrećicu s patentnim zatvaračem, bacite bifteke za roštilj nekoliko puta da se prekriju. Istisnite višak zraka, zatvorite vrećicu i ohladite 15-20 minuta.
Hvataljkama prebacite bifteke na prethodno zagrijani roštilj. Pecite bifteke na roštilju dok ne postignete željenu spremnost. Ostavite da odstoje 5 minuta prije posluživanja. Po želji ukrasite svježim peršinom.