Marcipan torta oduševit će sve koji vole marcipan, a ova torta osim što je ukusna i vrlo atraktivno izgleda. Prigodna je za sva godišnja doba i sve prigode.
Kombinacija marcipana i džema od marelice daje poseban ukus ovoj slastici.
Marcipan torta sastojci:
- 3 kore biskvita
- 40 dkg marcipana
- 2 dcl mlijeka
- 10 dkg šećera u prahu
- boja za ukras
- 20 dkg džema od marelice
Marcipan torta priprema:
Stavite na stalak za tortu koji ste pokapali s mlijekom jednu koru biskvita koju premažite mlijekom i džemom od marelice.
Prekrijte drugom korom koju ste natopili mlijekom i premazali džemom. Stavite i treću koru te cijelu tortu premažite džemom od marelice.
Pomijšeajt marcipan sa šećrom u prahu. Od jednog dijela napravite plohu veličine torte, aod drugog visnu torte.
Zalijepite marcipan na džem i oblikuje tortu. Pospijte na kraju marcipan sa šećerom i prahu i ukrasite prema želji.
Marcipan torta je gotova i spremna za posluživanje.