Kuharica /

Mahune s vrhnjem kao prilog - ukusan prilog koji će donijeti sočnost glavnom jelu

Image
Foto: Pixabay

Mahune, kao i većina ostalog povrća, ponajviše se služe kao prilog, odnosno dodatak glavnim jelima, najčešće mesnim. Mahune s vrhnjem kao prilog obogatit će svaki stol i trpezu.

10.8.2023.
15:22
Pixabay
VOYO logo

Mahune s vrhnjem su ukusan i kremast prilog koji može obogatiti svaki obrok. Ljudi se često odlučuju na pripremu mahuna s vrhnjem kao priloga zato što je to jednostavna i svestrana kombinacija povrća i mliječne kreme koja pruža izvrsnu ravnotežu okusa i tekstura te sjajan balans između masnog i teškog mesa i lako probavljivih mahuna. Mahune s vrhnjem kao prilog neizostavan su dio svakog bogatijeg ljetnog stola za vrijeme ručka.

Priprema ovog jela je prilično jednostavna. Počnite s pripremom svježih mahuna. Operite ih, očistite i narežite na manje komade ako su dulje. Zatim, blanširajte mahune u kipućoj vodi nekoliko minuta kako biste postigli meku teksturu, no istovremeno zadržali svježinu i boju. Dok se mahune blanširaju, pripremite umak od vrhnja. U tavi otopite malo maslaca i popržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Potom, dodajte svježe vrhnje i pustite da se lagano krčka nekoliko minuta dok se umak ne zgusne. Začinite solju, paprom i po želji dodajte neke začine kao što su svježi vlasac ili peršin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je umak gotov, ocijedite blanširane mahune i dodajte ih u umak. Promiješajte kako bi se mahune ravnomjerno obložile kremastim umakom. Pustite da se sve zajedno krčka nekoliko minuta kako bi se okusi kvalitetno proželi. Ovaj prilog se odlično slaže s raznim jelima. Možete ga poslužiti uz pečeno meso, ribu ili piletinu. Također, mahune s vrhnjem kao prilog sjajan su dodatak tjestenini ili riži, stvarajući tako balansiran i hranjiv obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo