Kuharica /

Mahune na maslacu - jednostavno jelo gotovo za svega desetak minuta

Image
Foto: Pixabay

Iako se može smatrati „sirotinjskim jelom“ zbog oskudnog broja namirnica koje su potrebne za njega, ovo jelo vas okusom zasigurno neće razočarati. Pripremite mahune na maslacu i uživajte u brzom i ukusnom obroku.

11.8.2023.
15:18
Pixabay
VOYO logo

Mahune na maslacu su jednostavno, ali ukusno jelo koje naglašava prirodan okus svježih mahuna uz bogatstvo maslaca koji pruža kremastu teksturu i finoću. Ovo jelo nije zahtjevno što se tiče pripreme, već je veoma brzo gotovo. Osim toga, idealno je kao prilog uz raznorazna glavna jela.

Sastojci potrebni za pripremu mahuna na maslacu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svježih mahuna
  • 3 žlice maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • sok od 1/2 limuna
  • svježe sjeckani peršin za posipanje

Započnite tako što ćete oprati mahune i odrezati im krajeve. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Dodajte sitno sjeckani češnjak u tavu i kratko ga pržite dok ne zamiriši, ali pazite da ne pregori zato što će cijelo jelo poprimiti gorak okus. Mahune ubacite u tavu sa rastopljenim maslacem i češnjakom te promiješajte kako bi se mahune obložile maslacem i češnjakom. Posolite i popaprite mahune prema vašem osobnom ukusu.

Pokrijte tavu i kuhajte mahune na srednje jakoj vatri oko 5-7 minuta povremeno miješajući. Ako jelu želite dodati svježinu, iscijedite sok polovice limuna preko mahuna i dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mahune na maslacu poslužite odmah dok su još tople kao prilog uz meso, ribu, piletinu ili neko drugo jelo po vašem izboru. Ukoliko želite, jelo pospite svježe sjeckanim peršinom za dodatnu aromu i ukras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo