Mahune na maslacu su jednostavno, ali ukusno jelo koje naglašava prirodan okus svježih mahuna uz bogatstvo maslaca koji pruža kremastu teksturu i finoću. Ovo jelo nije zahtjevno što se tiče pripreme, već je veoma brzo gotovo. Osim toga, idealno je kao prilog uz raznorazna glavna jela.
Sastojci potrebni za pripremu mahuna na maslacu:
- 500 g svježih mahuna
- 3 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- sok od 1/2 limuna
- svježe sjeckani peršin za posipanje
Započnite tako što ćete oprati mahune i odrezati im krajeve. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Dodajte sitno sjeckani češnjak u tavu i kratko ga pržite dok ne zamiriši, ali pazite da ne pregori zato što će cijelo jelo poprimiti gorak okus. Mahune ubacite u tavu sa rastopljenim maslacem i češnjakom te promiješajte kako bi se mahune obložile maslacem i češnjakom. Posolite i popaprite mahune prema vašem osobnom ukusu.
Pokrijte tavu i kuhajte mahune na srednje jakoj vatri oko 5-7 minuta povremeno miješajući. Ako jelu želite dodati svježinu, iscijedite sok polovice limuna preko mahuna i dobro promiješajte.
Mahune na maslacu poslužite odmah dok su još tople kao prilog uz meso, ribu, piletinu ili neko drugo jelo po vašem izboru. Ukoliko želite, jelo pospite svježe sjeckanim peršinom za dodatnu aromu i ukras.