Kuharica /

Lungić u umaku od crnog vina savršenog glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Lungić u umaku od crnog vina glavno je jelo s kojim ne možete pogriješiti. Kako se priprema ukusan lungić u umaku od crnog vina?

9.12.2022.
16:26
Pixabay
VOYO logo

Umak od crnog vina daje lungiću neopisivo dobar okus te poboljšava njegovu sočnost. Kako se priprema ukusan lungić u umaku od crnog vina? Priprema ovog jela nije zahtjevna, a rezultat je ukusno glavno jelo s kojim ne možete pogriješiti.

Sastojci za lungić u umaku od crnog vina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg fileta lungića
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žličica papra
  • 1 šalica crnog vina
  • 1 šalica goveđe juhe
  • 1 šalica narezanih bijelih gljiva
  • temeljac od govedine

Priprema lungića u umaku od crnog vina:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pospite češnjak i papar preko lungića, zatim otopite maslac u tavi. Kad se tava dobro zagrije, lungić brzo zapecite sa svih strana.

Stavite zapečeni lungić u posudu za pečenje ili tavu. U tavu stavite gljive oko zapečenog lungića. Pomiješajte vino, temeljac od govedie i napravite umak. Lungić prelijte umakom o crnog vina.

Stavite u pećnicu i pecite dok se lungić ne ispeče u potpunosti. Izvadite lungić iz pećnice Prekrijte ga na tanjuru folijom tako da zadrži toplinu.

Preostali umak ulijte u lonac da napravite umak od crnog vina. Možete zakuhati i skuhati višak tekućine da se zgusne. Pomiješajte čašu vina i preostali umak od pripreme da se sve zajedno zgusne. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne umak od vina ne zgusne, a zatim uklonite sa vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite lungić i poslužite s umakom od crnog vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo