Umak od crnog vina daje lungiću neopisivo dobar okus te poboljšava njegovu sočnost. Kako se priprema ukusan lungić u umaku od crnog vina? Priprema ovog jela nije zahtjevna, a rezultat je ukusno glavno jelo s kojim ne možete pogriješiti.
Sastojci za lungić u umaku od crnog vina
- 1 kg fileta lungića
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1 žlica maslaca
- 1 žličica papra
- 1 šalica crnog vina
- 1 šalica goveđe juhe
- 1 šalica narezanih bijelih gljiva
- temeljac od govedine
Priprema lungića u umaku od crnog vina:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.
Pospite češnjak i papar preko lungića, zatim otopite maslac u tavi. Kad se tava dobro zagrije, lungić brzo zapecite sa svih strana.
Stavite zapečeni lungić u posudu za pečenje ili tavu. U tavu stavite gljive oko zapečenog lungića. Pomiješajte vino, temeljac od govedie i napravite umak. Lungić prelijte umakom o crnog vina.
Stavite u pećnicu i pecite dok se lungić ne ispeče u potpunosti. Izvadite lungić iz pećnice Prekrijte ga na tanjuru folijom tako da zadrži toplinu.
Preostali umak ulijte u lonac da napravite umak od crnog vina. Možete zakuhati i skuhati višak tekućine da se zgusne. Pomiješajte čašu vina i preostali umak od pripreme da se sve zajedno zgusne. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne umak od vina ne zgusne, a zatim uklonite sa vatre.
Narežite lungić i poslužite s umakom od crnog vina.