Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako pripremiti luk za zimnicu?

Jeste li znali da se luk može pripremiti za zimnicu? Pripremite luk za zimnicu jednostavno i brzo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Luk je pun hranjivih sastojaka i vrlo se često koristi u pripremi jela. Može se čuvati svjež gotovo do novog uroda, no situacija je kompliciranija s mladim lukom.  Najčešći i najučinkovitiji način očuvanja zelenog luka bez promjene boje i dehidracije vlakana je soljenje i na taj način možete spremiti mladi luk za zimnicu.

Sastojci potrebni za pripremu luka za zimnicu su:

5 kilograma luka

1 kilogram soli.

Priprema luka za zimnicu:

Tanko narezani mladi luk posložite u slojevima u staklenku. Svaki sloj obilno pospite sa soli. Luk dobro zdrobite drvenom drobilicom. Ako nemate drvenu drobilicu, možete koristiti staklenu bocu.

Dobiveni sok trebao bi u prekriti mladi luk. Ove staklenke mladog luka za zimnicu zaklopite i čuvajte na hladnom i suhom mjestu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike