Recept i piprema /

Ljetna torta od jagoda osvježavajući ljetni desert

Image
Foto: Pixabay

Ljetna torta od jagoda lagana je ljetna slastica slatkastog okusa. Ova ljetna torta od jagoda je jednostavan za napraviti i može se poslužiti za svaku priliku.

9.7.2022.
11:39
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za ljetnu tortu od jagoda zahtijeva svježe jagode, koje su u sezoni tijekom ljetnih mjeseci.

Sastojci za ljetnu tortu od jagoda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 šalica brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 6 žlica maslaca, omekšanog, plus još za podmazivanje tave
  • 1 šalica plus 2 žlice šećera, podijeljeno
  • 1 veliko jaje
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • pola šalice mlijeka
  • Oko 400 g jagoda, oljuštenih i prepolovljenih

Upute za pripremu ljetne torte od jagoda:

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Staviti na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli električnog miksera tucite maslac i šalicu šećera oko 3 minute. Dodajte jaje i vaniliju i tucite na laganoj brzini dok se dobro ne sjedini. Postupno dodajte smjesu brašna, naizmjenično s mlijekom i miksajte na maloj brzini dok ne postane glatka.

Prebacite tijesto za ljetnu tortu od jagoda u kalup za torte. Na vrh rasporedite jagode, prerezanom stranom prema dolje, tako da potpuno prekriju tijesto. Po jagodama pospite preostale 2 žlice šećera.

Pecite deset minuta, a zatim smanjite vatru na 160°C i pecite dok ljetna torta od jagoda ne dobije blago zlatnu boju i tester ne izađe čist, oko sat vremena. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu na rešetki. Ljetnu tortu poslužite sa šlagom ili sladoledom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo