Čokolada i lisnato odlična je kombinacija. Priprema deserta lisnato sa čokoladom je vrlo jednostavna i brza. Dovoljno vam je samo pola sata i lisnato sa čokoladom je spremno za posluživanje.
Sastojci za lisnato sa čokoladom:
- 2 lista lisnatog tijesta
- 1 šalica komadića vaše omiljene čokolade
- 1 žlica šećera u prahu
Smrznute listove lisnatog tijesta odmrznite prema uputama proizvođača. Zagrijte pećnicu na 200ºC i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
Položite jedan list odmrznutog lisnatog tijesta na dasku za rezanje i izrežite u obliku pravokutnika. Polovicu komadića čokolade pospite po tijestu.
Od kraćeg kraja zarolajte svaki pravokutnik tako da uhvatite komadiće čokolade unutra. Ponovite s preostalim tijestom i komadićima čokolade.
Razvaljano tijesto složite na pripremljeni lim za pečenje sa „šavom“ na dnu. Pecite lisnato s čokoladom 20 minuta dok ne porumeni i ne postane hrskavo.
Prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Prosijte šećer u prahu preko lisnatog s čokoladom prije posluživanja.