Zdrava prehrana /

Lišće od rotkvice nemojte baciti, iskoristite ga na najbolji mogući način

Image
Foto: Pixabay

Bacate li lišće od rotkvica? Ako je tako, nemojte! Smanjite bacanje hrane korištenjem lišća od rotkvice umjesto drugog lisnatog povrća u umacima, juhama, salatama, pa čak i kao prilog jelima.

8.12.2022.
11:24
Pixabay
VOYO logo

Lišće od rotkvice je jestivo zeleno lišće koje su izvrsna zamjena za začinsko bilje i laganu salatu poput blitve i špinata. Zapravo, lišće od rotkvice također je odlično kao samostalan prilog kada se lagano poprži na tavi s češnjakom, crvenom paprikom i maslinovim uljem.

Sastojci potrebni da pripremite lišće od rotkvice na tavi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 grama lišća od rotkvice
  • 4 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 prstohvat listića crvene paprike
  • 1 prstohvat soli

Prvo što trebate učiniti kada pripremate lišće od rotkvice je oprati lišće od rotkvice. Napunite veliku zdjelu hladnom vodom i potopite stabljike rotkvice na nekoliko minuta, miješajući kako biste bili sigurni da je uklonjeno što je moguće više prljavštine. Zatim izvadite lišće od rotkvice iz vode i ostavite da se osuši oko 15 minuta.

U srednjoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje niskoj temperaturi. Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte dok ne počne smeđiti i zamiriše, oko 1-2 minute. Zatim dodajte crvenu papriku i kuhajte još oko 20-30 sekundi, ili dok paprika ne počne puštati svoju boju u ulje. Zatim dodajte lišće od rotkvice i neprestano miješajte dok lišće ne uvene, oko 2-3 minute. Lišće od rotkvice već je gotovo i spremno za posluživanje kao prilog ili salata. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo