Lišće od rotkvice je jestivo zeleno lišće koje su izvrsna zamjena za začinsko bilje i laganu salatu poput blitve i špinata. Zapravo, lišće od rotkvice također je odlično kao samostalan prilog kada se lagano poprži na tavi s češnjakom, crvenom paprikom i maslinovim uljem.
Sastojci potrebni da pripremite lišće od rotkvice na tavi su:
- 200 grama lišća od rotkvice
- 4 režnja češnjaka, nasjeckana
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 prstohvat listića crvene paprike
- 1 prstohvat soli
Prvo što trebate učiniti kada pripremate lišće od rotkvice je oprati lišće od rotkvice. Napunite veliku zdjelu hladnom vodom i potopite stabljike rotkvice na nekoliko minuta, miješajući kako biste bili sigurni da je uklonjeno što je moguće više prljavštine. Zatim izvadite lišće od rotkvice iz vode i ostavite da se osuši oko 15 minuta.
U srednjoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje niskoj temperaturi. Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte dok ne počne smeđiti i zamiriše, oko 1-2 minute. Zatim dodajte crvenu papriku i kuhajte još oko 20-30 sekundi, ili dok paprika ne počne puštati svoju boju u ulje. Zatim dodajte lišće od rotkvice i neprestano miješajte dok lišće ne uvene, oko 2-3 minute. Lišće od rotkvice već je gotovo i spremno za posluživanje kao prilog ili salata. Dobar tek!