Domaći aperitiv / Kako se radi najbolji liker od jagoda sa rumom?

Image
Foto: Pixabay

Liker od jagoda sa rumom pripremite kod kuće i neka vam se uvijek nađe pri ruci za apritiv. Kako se radi najbolji liker od jagoda sa rumom?

11.1.2023.
11:17
Pixabay
VOYO logo

Ukoliko kod kuće imate ukusne zrele jagode i rum, imate savršene sastojke za pripremu likera od jagode sa rumom. Osim što će biti divne boje, bit će i odličnog okusa.

Liker od jagoda sa rumom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg jagoda
  • 25 dkg šećera
  • 500 ml ruma

Upute za pripremu likera od jagode sa rumom:

  1. Jagode operite i stavite u staklenku 1 l, pa dodajte i šećer.
  2. Napunite staklenku rumom, zatvorite i promiješajte.
  3. Protresite i ostavite mješavinu da odstoji 4 do 6 tjedana na hladnom i tamnom mjestu za najbolji okus.
  4. Protresite mješavinu svaka 2 dana.
  5. Nakon određenog vremena procijedite mješavinu i bacite ostatke voća.
  6. Liker od jagode sa rumom flaširajte i stavite u hladnjak do posluživanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo