Jela s lignjama /

Kako pripremiti lignje u umaku od rajčice?

Image
Foto: Pixabay

Lignje u umaku od rajčice samo je jedno od jela s lignjama. Nježne lignje u umaku, ovo je aromatični gulaš od plodova mora koji ćete pripremati uvijek iznova.

9.9.2022.
15:52
Pixabay
VOYO logo

Lignje u umaku od rajčice jelo je koje će oduševiti sve ljubiteje jela s lignjama. Priprema ovog jela nije zahtjevna, a rezutat je ukusan ručak. Kako pripremiti lignje u umaku od rajčice?

Sastojci za lignje u umaku od rajčice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g lignji
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka oko 150 g
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 duga crvena čili papričica po ukusu
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 limenka nasjeckane rajčice 400 g
  • 3 grančice timijana
  • 2 lista lovora
  • 2 žlice kapara
  • 10 velikih crnih maslina
  • sitna morska sol i papar

Priprema za lignje u umaku od rajčice:

Lignje odmrznite u hladnjaku preko noći. Ili ih stavite u vrećicu, stavite vrećicu u zdjelu s hladnom vodom i ostavite da se odmrzavaju oko 30 minuta. Očistite lignje i narežite ih na kolutiće debljine oko 2 cm. Luk, režnjeve češnjaka i čili sitno nasjeckajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte maslinovo ulje u tavi s debelim dnom, dodajte luk, češnjak i čili i pirjajte ih nekoliko minuta. Dodajte pastu od rajčice i miješajte oko 2 minute.

Dodajte cvjetove lignji, rajčice, cijele grančice timijana, lovorov list te malo soli i papra. Poklopite lonac, smanjite vatru i kuhajte oko 25 minuta uz povremeno miješanje.

U međuvremenu sitno nasjeckajte kapare, otkoštite masline i narežite ih. Dodajte u umak i nastavite kuhati na laganoj vatri, ovaj put bez poklopca, još 10 do 15 minuta. Dotjerajte okus solju i paprom. Uklonite grančice timijana i listove lovora i odmah poslužite lignje u umaku od rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo