Lignje s krumpirom iz pećnice
Lignje s krumpirom iz pećnice recept je za pripremu lignji na jednostavan način. Manje od sat vremena je potrebno kako bi ovo jelo mogli poslužiti.
Lignje s krumpirom iz pećnice sastojci:
1.5 kg krumpira
glavica luka
50 dkg lignji
10 dkg mrkve
2 češnja čenjaka
10 maslina
žlica povrtnog dodatka jelima
žlica peršina
sol
papar
maslinovo ulje
Lignje s krumpirom iz pećnice priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i narežite na kockice.
U zdjelu stavite krumpir, kolutiće lignji, luk narezan na komade, češnjak narezan na listiće, mrkvu narezanu na trakcie, masline, peršin te prelijte maslinovim ulje,. Začinite povrtnim dodatkom jelima i paprom. Neka se svi sastojci prožmu nakon što promiješate te stavite u vatrostalnu posudu.
Rasporedite preko smjese kratkove lignji i prelijte s malo maslinovog uja. Prekrijte aluminijskom folijom i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Lignje s krumpirom iz pećnice gotovo je jelo, spremno za posluživanje.