Teško da možete zamisliti zdraviji obrok od lešo mesa na salatu. Pratite recept i pripremite ukusno glavno jelo - lešo meso na salatu.
Lešo meso na salatu sastojci:
- 600 g pilećeg mesa
- 2 celera
- 3 zelena luka
- 200 g majoneza
- 200 g običnog jogurta
- 1 limun
- 1 žlica smeđeg šećera
- sol i papar
- šaka svježeg kopra
Lešo meso na salatu priprema:
Kod pripreme lešo mesa na salatu, piletinu temeljito operite i stavite u veliki lonac s vodom. Uključite vatru i pustite da zavrije. Smanjite vatru i pirjajte dok piletina ne bude gotova. Za to će vam biti potrebno oko sat vremena.
Kada ste spremni izvadite meso iz lonca i stavite ga na tanjur. Prstima ili vilicom odvojite cijelo meso od kostiju, nasjeckajte ga na komade veličine zalogaja i ostavite sa strane.
Nasjeckajte svo voće i povrće i stavite ga u zdjelu s piletinom. U drugoj zdjeli kod pripreme lešo mesa na salatu, pomiješajte majonezu, jogurt, limunov sok, smeđi šećer te sol i papar po ukusu. Dodajte kopar, a po ukusu i malo kajenskog papra.
Ostavite salatu da se ohladi nekoliko sati ili preko noći. Lešo meso na salatu poslužite na sloju zelene salate ili u sendviču ili jedite ravno iz zdjelice žlicom za posluživanje.