Kuharica / Lešo meso na salatu kompletni glavni obrok

Image
Foto: Pixabay

Jednom kada se priviknete na lešo meso na salatu, tijelo će vam biti zahvalno. Kako pripremiti lešo meso na salatu?

1.10.2022.
10:14
Pixabay
VOYO logo

Teško da možete zamisliti zdraviji obrok od lešo mesa na salatu. Pratite recept i pripremite ukusno glavno jelo - lešo meso na salatu.

Lešo meso na salatu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g pilećeg mesa
  • 2 celera
  • 3 zelena luka
  • 200 g majoneza
  • 200 g običnog jogurta
  • 1 limun
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • sol i papar
  • šaka svježeg kopra

Lešo meso na salatu priprema:

Kod pripreme lešo mesa na salatu, piletinu temeljito operite i stavite u veliki lonac s vodom. Uključite vatru i pustite da zavrije. Smanjite vatru i pirjajte dok piletina ne bude gotova. Za to će vam biti potrebno oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ste spremni izvadite meso iz lonca i stavite ga na tanjur. Prstima ili vilicom odvojite cijelo meso od kostiju, nasjeckajte ga na komade veličine zalogaja i ostavite sa strane.

Nasjeckajte svo voće i povrće i stavite ga u zdjelu s piletinom. U drugoj zdjeli kod pripreme lešo mesa na salatu, pomiješajte majonezu, jogurt, limunov sok, smeđi šećer te sol i papar po ukusu. Dodajte kopar, a po ukusu i malo kajenskog papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite salatu da se ohladi nekoliko sati ili preko noći. Lešo meso na salatu poslužite na sloju zelene salate ili u sendviču ili jedite ravno iz zdjelice žlicom za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo