Biskvit od bjelanjaka i krema od žumanjaka, a šlaga na kraju daju savršen kremasti desert. Priprema kolača ledeno nebo nije zahtjevna, a vrijeme potrebno za izradu kolača je oko 1 sat. Napravite ovaj kremasti kolač i iznenadite svoje ukućane.
Ledeno nebo kolač biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 7 žlica brašna
- 7 žlica šećera
- 2 dcl mlijeka
Ledeno nebo kolač krema:
- 7 žumanjaka
- 7 žlica šećera
- 6 žlica oštrog brašna
- 3 vanilin šećera
- 7 dcl mlijeka
- 25 dkg margarina
- 2 šlag pjene
Biskvit napravite od snijega od bjelanjaka u koji ste dodali šećer, brašno i mlijeko. Sve dobro izmiješajte i stavite u pripremljeni lim za pečenje. Pecite na 150 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta.
Pečeni biskvit prelijte s 2 dcl toplog mlijeka.
Kremu napravite tako da najprije odvojite 1 dcl mlijeka od 7 dcl. U 1 dcl mlijeka umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kada zavrije dodajte smjesu sa žumanjcima i šećerom.
Stalno miješajte kako se krema ne bi zgusnula. Ohladite kremu i u hladnu kremu dodajte margarin.
Premažite biskvit kremom i preko kreme stavite šlag. Kolač ledeno nebo je gotov i ostavite neka odmori barem 2 sata prije rezanja.