Lazanje su popularno jelo koje možete bez problema pripremiti i sami. Priprema lazanja je nešto zahtjevnija, ali se ispalati.
Napravite lazanje od mljevenog mesa.
Lazanje sastojci:
- kore za lazanje
- 8 dkg sira ementalera
- 35 dkg mljevenog mesa
- 12 dcl mlijeka
- 10 dkg korijena celera
- 12 dkg maslaca
- 8 dkg brašna
- mrkva
- 4 žlice koncentrata rajčice
- 1 dcl crnog vina
- 25 dkg pasirane rajčice
- maslinovo ulje
- papar
- sol
- origano
- bosiljak
- majčina dušica
Lazanje priprema:
Na maslacu pržite brašno i nakon nekoliko minuta maknete s vatre kako biste dodali mlijeko. Miješajte da ne ostanu grudice. Dodajte naribani sir, začinite sa soli i paprom. Vratite na vatru i miješajte dok ne zavri.
U drugoj posudi na maslacu i maslinovom ulju pržite mrkvu i celer. Dodajte mljeveno meso (junetina) i pržite uz stalno miješanje. Dodajte koncentrat rajčice i pasiranu rajčicu, prstohavat ružmarina i pirjajte oko 10 minuta. Dodajte začine - origano, bosiljak i majčinu dušicu, sol, papar.
Neka se sve kuha još 10 minuta.
Premažite vatroslatnu posudu s maslacem i složite kore za lazanje, umak bešamel, umak od rajčice te tako sve dok imate kora za lazanje i nadjeva.
Zadnju koru premažite bešamel umakom i sirom. Lazanje stavite peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Lazanje poslužite tople.