Dizano tijesto /

Langoši s jogurtom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti langoše s jogurtom? Na pravom ste mjestu, saznajte recept za pripremu lagnoša s jogurtom.

10.12.2021.
10:51
Pixabay
VOYO logo

Langoš je klasični mađarski prženi kruh, danas se najčešće prodaje na ulici. Pahuljasto i lagano, ovo omiljeno jelo napravljeno je od tijesta s kvascem, a poslužiti ga možete s jogurtom.

Tradicionalno, kada su Mađari pekli kruh u zajedničkim zidanim pećima, sačuvali su komad tijesta i ispekli ga ujutro za doručak. Kako pripremtii langoše s jogurtom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za langoše s jogurtom:

  • 350 ml mlake vode
  • 25 g kvasca
  • 500 g brašna
  • 1 žlica ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • ulje za prženje

Preljev za langoš:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • češnjak
  • naribani sir
  • jogurt

Priprema langoša s jogurtom:

Zagrijte vodu u loncu dok ne bude mlaka, u nju uspite kvasac i šećer, pa pričekajte da naraste. U zdjeli pomiješajte sol s brašnom, pa ulijte vodu s dignutim kvascem, pa sve umijesite u tijesto. Ostavite da odstoji sat vremena.

Utrljajte malo ulja za kuhanje u dlanove i istrgnite komade veličine teniske loptice iz tijesta, oblikujući svaki u obliku diska. Svaki komad popržite na dosta vrućeg ulja. Nekoliko minuta s obje strane dovoljno je da postanu hrskavi.

Pržene langoše stavite na papirnate ručnike i svaki komad prekrijte s izdašnom količinom jogurta i ribanog sira. Prema želji, i češnjak se može utrljati na vrh svakog komada prije dodavanja jogurta i sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo