Ako volite orah i slastice, lagane torte od oraha pravi su izbor za vas. Mogu se napraviti na različite načine i nikad nećete imati osjećaj da jedete isto. Stoga, koji su trikovi za lagane torte od oraha? Prvi savjet je da imate uvijek isti recept za biskvit, a to je:
- 4 jaja
- 4 žlice ulja
- 2 žlice kakaa u prahu
- 2 žlice mljevenog oraha
- 1 čaša (od 200 ml) brašna
- ¾ čaše (od 200 ml) šećera
- 1 prašak za pecivo
Stavite grijati pećnicu na 150 stupnjeva. Jaja i šećer izmiksajte. Zatim dodajte sve druge sastojke i dobro pomiješajte s kuhačom. Kalup za torte namastite te obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu za kore za tortu s orasima. Stavite peći kore maksimalno 15 minuta na 180 stupnjeva. Ostavite da se kore ohlade, a zatim ih razrežite na dva djela. Ako želite, možete ukloniti kakao u prahu pa ćete dobiti bijeli biskvit.
No, sada slijede kreme za lagane torte od oraha. One su nešto kompliciranije, ali opet jednostavne.
Za prvu kremu trebate:
- 300 ml mlijeka
- 100 g glatkog brašna
- 250 grama margarina ili maslaca
- 180 grama šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 150 g mljevenih oraha
Pomiješajte mlijeko, brašno i vanilin šećer. Stavite kuhati i miješajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Kad se je krema ohladila, dodajte maslac, šećer u prahu i orahe. Sve dobro izmiješajte.
Ako se pak odlučite na tamnu, čokoladnu kremu, dodatan sastojak je 1 puding od čokolade kojeg ćete razmutiti u malo mlijeka, a zatim dodati i kuhati zajedno s ostatkom mlijeka, brašna i vanilin šećerom. Sve ostalo je isto.
Sve lagane torte od oraha slažu se na sljedeći način
Biskvit – krema – biskvit – krema – šlag – ukras po želji.