Toplo predjelo / Lagana povrtna juha

Lagana povrtna juha uvijek je dobrodošla. Donosimo vam recept za pripremu lagane povrtne juhe.

22.7.2021.
16:46

Lagana povrtna juha idealna je kao predjelo. Kombinacija različitog povrća u toploj juhi idealna je kombinacija. Lagana povrtna juha neka pronađe mjesto na vašem jelovniku. Jednostavna je za pripremu, a za pola sata je spremna za posluživanje.

Lagana povrtna juha sastojci:

  • 45 dkg miješanog povrća za juhu
  • 10 dkg korijena celera
  • glavica luka
  • 4 dkg maslaca
  • žlcia brašna
  • češanj češnjaka
  • pola limuna
  • maslinovo ulje
  • papr
  • žlica peršina
  • sol

Lagana povrtna juha priprema:

Na maslac i maslinovo ulje dodajte luk, kockice celra i sve začinite sa soli. Pržite dok povrće ne omekša te dodajte protisnuti češnjak, brašno i povrtnu juhu. Miješajte kako ne bi nastale grudice.

Kada juha zavri dodajte miješano povrće i kuhajte još 20-ak minuta. Juhu začinite sa soli i paprom prema želji. Dodajte peršin i sok od polovice limuna.

Sve zajedno promiješajte i lagana povrtn ajuha je spremna za posluživanje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen