Toplo predjelo /

Lagana povrtna juha

Image

Lagana povrtna juha uvijek je dobrodošla. Donosimo vam recept za pripremu lagane povrtne juhe.

22.7.2021.
16:46
VOYO logo

Lagana povrtna juha idealna je kao predjelo. Kombinacija različitog povrća u toploj juhi idealna je kombinacija. Lagana povrtna juha neka pronađe mjesto na vašem jelovniku. Jednostavna je za pripremu, a za pola sata je spremna za posluživanje.

Lagana povrtna juha sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 45 dkg miješanog povrća za juhu
  • 10 dkg korijena celera
  • glavica luka
  • 4 dkg maslaca
  • žlcia brašna
  • češanj češnjaka
  • pola limuna
  • maslinovo ulje
  • papr
  • žlica peršina
  • sol

Lagana povrtna juha priprema:

Na maslac i maslinovo ulje dodajte luk, kockice celra i sve začinite sa soli. Pržite dok povrće ne omekša te dodajte protisnuti češnjak, brašno i povrtnu juhu. Miješajte kako ne bi nastale grudice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada juha zavri dodajte miješano povrće i kuhajte još 20-ak minuta. Juhu začinite sa soli i paprom prema želji. Dodajte peršin i sok od polovice limuna.

Sve zajedno promiješajte i lagana povrtn ajuha je spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo