Recept i priprema / Ideje i recepti za lagana ljetna variva sa i bez mesa

Image
Foto: Pixabay

Lagana ljetna variva idealan su odabir za brzi i jednostavan ručak. Donosimo dva recepta za lagana ljetna variva.

31.3.2022.
10:35
Pixabay
VOYO logo

Lagana ljetna variva moraju se naći na vašem jelovniku barem jednom tjedno u tople dane. Razloga za to je mnogo, poput toga da su lagana, brza, hranjiva, lagana ljetna variva također možete konzumirati više dana pa nećete imati problema s kuhanjem i razmišljanjem o tome svaki dan.

Postoje dva savršena lagana ljetna variva, a za prvo vam treba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g mladog graha
  • 2 mrkve
  • 1 krumpir
  • 1 glavica luka
  • režanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • povrtni temeljac
  • voda
  • sol, papar
  • peršin, lovorov list

Ovo ljetno varivo od graha i mrkve priprema se tako da na laganoj vatri i malo maslinova ulja popržite sitno narezani luk i češnjak. Nakon toga dodajte grah te narezanu mrkvu i sve zajedno pomiješajte. Dodajte 2 dcl vode, na kockice narezani krumpir te povrtni temeljac. Ostavite da zavri, začinite te pustite da krčka na laganoj vatri otprilike 40 minuta. Ako želite da je vaše ljetno varivo gusto, možete dodati malo vrhnja za kuhanje.

Drugo ljetno varivo jest za mesoljupce. Od sastojaka vam treba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svinjske lopatice
  • 1 luk
  • režanj češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 krumpir
  • šaka graška
  • šaka šampinjona
  • maslinovo ulje
  • 2 dcl vode
  • 2 dcl bijelog vina
  • povrtni temeljac
  • sol, papar
  • peršin, lovorov list

Ovo ljetno varivo priprema se tako da na malo maslinova ulja popržite luk i češnjak. Dodajte šampinjone te kad oni puste svoju vodu dodajte sitno narezano meso. Nakon toga dodajte narezanu mrkvu, krumpir i grašak. Sve dobro pomiješajte. Dodajte vodu, vino i povrtni temeljac. Pustite da zavri te začinite. Ostavite da se sve dinsta na laganoj vatri otprilike jedan sat, povremeno polijevajući vodom i miješajući. Ako želite da je vaše ljetno varivo gusto, možete dodati malo vrhnja za kuhanje.

Preporučamo da ne koristite zapršku jer će time lagana ljetna variva izgubiti svoju lakoću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo