Priprema kus kusa je brza i jednostavna. Dovoljno je 5 minuta i kus kus je kuhan, a odličan je prilog koji obogaćuje svako jelo. Kako pripremiti kus kus kao prilog uz glavno jelo?
Upute za pripremu kus kus kao priloga:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- šalica kus kusa
- naribani badem
- maslac
- luk, nasjeckani
- sol, papar
- mljeveni kim
- povrtni ili pileći temeljac
- grožđice
- nasjeckani svježi peršin
- iscijeđeni sok od limuna
- maslinovo ulje
Upute za pripremu kus kus priloga:
- U velikoj tavi otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte luk i kuhajte 3 minute, dok ne počne omekšavati. Dodajte sol, papar i kumin i kuhajte 30 sekundi. Ulijte juhu. Pojačajte vatru na najjaču i zakuhajte.
- Čim tekućina počne ključati, maknite posudu s vatre. Umiješajte kus-kus, poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta.
- Vilicom razmutite kus-kus. U lonac dodajte grožđice, peršin, limunov sok, maslinovo ulje i naribani badem, a zatim promiješajte sastojke da se sjedine. Kušajte i prilagodite začine po želji.
Kus kus kao prilog poslužite topli.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa