Ručak /

Kus kus odličan prilog koji obogaćuje svako jelo

Image
Foto: Pixabay

Kus kus je zdrav, svestran prilog koji možete poslužiti uz sva mesna, ali i riblja jela. Kus kus kao prilog odličan je izbor ako nemate puno vremena za pripremu jela.

31.1.2022.
13:32
Pixabay
VOYO logo

Priprema kus kusa je brza i jednostavna. Dovoljno je 5 minuta i kus kus je kuhan, a odličan je prilog koji obogaćuje svako jelo. Kako pripremiti kus kus kao prilog uz glavno jelo?

Upute za pripremu kus kus kao priloga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica kus kusa
  • naribani badem
  • maslac
  • luk, nasjeckani
  • sol, papar
  • mljeveni kim
  • povrtni ili pileći temeljac
  • grožđice
  • nasjeckani svježi peršin
  • iscijeđeni sok od limuna
  • maslinovo ulje

Upute za pripremu kus kus priloga:

  1. U velikoj tavi otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte luk i kuhajte 3 minute, dok ne počne omekšavati. Dodajte sol, papar i kumin i kuhajte 30 sekundi. Ulijte juhu. Pojačajte vatru na najjaču i zakuhajte.
  2. Čim tekućina počne ključati, maknite posudu s vatre. Umiješajte kus-kus, poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta.
  3. Vilicom razmutite kus-kus. U lonac dodajte grožđice, peršin, limunov sok, maslinovo ulje i naribani badem, a zatim promiješajte sastojke da se sjedine. Kušajte i prilagodite začine po želji.

Kus kus kao prilog poslužite topli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo