Ručak /

Kus kus odličan prilog koji obogaćuje svako jelo

Image
Foto: Pixabay

Kus kus je zdrav, svestran prilog koji možete poslužiti uz sva mesna, ali i riblja jela. Kus kus kao prilog odličan je izbor ako nemate puno vremena za pripremu jela.

31.1.2022.
13:32
Pixabay
VOYO logo

Priprema kus kusa je brza i jednostavna. Dovoljno je 5 minuta i kus kus je kuhan, a odličan je prilog koji obogaćuje svako jelo. Kako pripremiti kus kus kao prilog uz glavno jelo?

Upute za pripremu kus kus kao priloga:

  • šalica kus kusa
  • naribani badem
  • maslac
  • luk, nasjeckani
  • sol, papar
  • mljeveni kim
  • povrtni ili pileći temeljac
  • grožđice
  • nasjeckani svježi peršin
  • iscijeđeni sok od limuna
  • maslinovo ulje

Upute za pripremu kus kus priloga:

  1. U velikoj tavi otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte luk i kuhajte 3 minute, dok ne počne omekšavati. Dodajte sol, papar i kumin i kuhajte 30 sekundi. Ulijte juhu. Pojačajte vatru na najjaču i zakuhajte.
  2. Čim tekućina počne ključati, maknite posudu s vatre. Umiješajte kus-kus, poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta.
  3. Vilicom razmutite kus-kus. U lonac dodajte grožđice, peršin, limunov sok, maslinovo ulje i naribani badem, a zatim promiješajte sastojke da se sjedine. Kušajte i prilagodite začine po želji.

Kus kus kao prilog poslužite topli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo