Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarski trikovi /

Zamjena za kukuruzni škrob

Što koristiti umjesto kukuruznog škorba? Koja je najbolja zamjena za kukuruzni škrob?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kukuruzni škrob se proizvodi od materijala koji se nalazi u središtu zrna kukuruza. Škrobovi unutar kukuruza se uklanjaju, ispiru, suše i zatim melju u fini prah, ostavljajući nam kukuruzni škrob kakav poznajemo. Ne treba ga miješati s kukuruznim brašnom koje se pravi od cijelih zrna.

Prva zamjena za kukuruzni škrob je višenamjensko brašno. Višenamjensko brašno je vrlo dobra zamjena za kukuruzni škrob. Iako neće proizvesti isti sjaj kao kukuruzni škrob, obavit će posao. Višenamjensko brašno sadrži otprilike polovicu moći zgušnjavanja kukuruznog škroba, pa ćete za svaku potrebnu žlicu kukuruznog škroba morati zamijeniti dvije žlice višenamjenskog brašna.

Sljedeća zamjena za kukuruzni škrob je rižino brašno. Poput višenamjenskog brašna, rižino brašno također ima upola manju moć zgušnjavanja od kukuruznog škroba, tako da ćete htjeti upotrijebiti dvije žlice rižinog brašna za svaku potrebnu žlicu kukuruznog škroba. Bezbojan je kada se dodaje u jela, što ga čini izvrsnim za korištenje u bistrim tekućinama.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike