Domaći kukuruzni kruh - recept i priprema
Kukuruzni kruh iz pekare, nije ni približno dobar kao onaj kojeg zamijesimo kod kuće. Kako napraviti kukuruzni kruh?
Za pripremu kukuruznog kruha potrebni su sljedeći sastojci:
1,5 kg kukuruznog brašna
1 kg pšeničnog brašna
kvasac
žličica šećera
2 žličice soli
2 dcl vode
Kukuruzni kruh recept:
Zagrijte 1 dcl vruće vode do vrenja, te poparite kukuruzno brašno. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu pripremite kvasac.
Preostalu vodu malo zagrijte te u nju dodajte žličicu šećera i kvasac. Kada se kvasac digao i brašno ohladilo, možete dodati preostale sastojke i sve zajedno dobro mijesiti. Ostavite tijesto da se diže 1 sat.
Kada se tijesto diglo, oblikujte ga prema želji i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Kukuruzni kruh pecite oko 90 minuta.
403 Forbidden