Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dizana tijesta /

Domaći kukuruzni kruh - recept i priprema

Najbolji kukuruzni kruh je domaći kruh. Donosimo vam recept za pripremu domaćeg kukuruznog kruha.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kukuruzni kruh iz pekare, nije ni približno dobar kao onaj kojeg zamijesimo kod kuće. Kako napraviti kukuruzni kruh?

Za pripremu kukuruznog kruha potrebni su sljedeći sastojci:

1,5 kg kukuruznog brašna

1 kg pšeničnog brašna

kvasac

žličica šećera

2 žličice soli

2 dcl vode

Kukuruzni kruh recept:

Zagrijte 1 dcl vruće vode do vrenja, te poparite kukuruzno brašno. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu pripremite kvasac.

Preostalu vodu malo zagrijte te u nju dodajte žličicu šećera i kvasac. Kada se kvasac digao i brašno ohladilo, možete dodati preostale sastojke i sve zajedno dobro mijesiti. Ostavite tijesto da se diže 1 sat.

Kada se tijesto diglo, oblikujte ga prema želji i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Kukuruzni kruh pecite oko 90 minuta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike