Jela sa šparogama /

Blaniširanje šparoga i kuhanje na tavi - jednostavan način pripreme šparoga

Image

Naučite kako pripremiti i skuhati šparoge u nizu ukusnih jela. Nježna koplja ovog sezonskog povrća mogu se blanširati, peći na roštilju, peći ili poslužiti sirovi. Neka vam kuhanje šparoga postane igra!

1.5.2022.
9:27
VOYO logo

Metoda za kuhanje šparoga naziva se blanširanje. Ovo je zapravo korisno za mnogo povrća (osobito zelenog), jer im pomaže da zadrže svoju svijetlu boju i okus nakon kuhanja.

Blanširanje šparoga

Blanširanje je vrlo popularan način pripreme šparoga. Vrlo je jednostavno i brzo. Najprije napunite posudu vodom i kockicama leda i ostavite sa strane. Uronite koplja od šparoga u tavu s kipućom vodom. Kuhajte 1-2 min ili dok ne omekšaju. Šparoge izvadite kliještima ili šupljikavom žlicom i stavite ih izravno u posudu s ledenom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuvajte u hladnjaku do potrebe, a zatim jednostavno ocijedite i ponovno zagrijte u tavi s malo maslaca kada želite poslužiti.

Kuhanje šparoga na tavi

Drugi način za kuhanje šparoga je pougljenje, bilo na tavi za roštilj ili na roštilju - ako se usudite hrabriti vremenskim uvjetima. Lagano prženje šparoga daje orašasti okus, a zadržava njihovu izrazitu teksturu i živost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koplja od šparoga premažite s malo maslinovog ulja. Stavite tavu za roštilj na jaku vatru. Kad se zagrije, dodajte šparoge i začinite solju i crnim paprom. Kuhajte 1-2 minute, povremeno okrećući dok ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo