Repa je ukusna na gotovo svaki način-kuhana, pečena, na pari ili na žaru. Ključno je eksperimentirati s različitim tehnikama kuhanja repe kako biste pronašli onu koja vam se više sviđa.
Kad se repa skuha, vaše su mogućnosti za uporabu ogromne. Kuhanu repu možete koristiti u salatama, za izradu humusa ili za miješanje u smoothie.
Mogu se nasjeckati na kockice za salamu, usitniti za zdjelu sa žitom ili zgnječiti za umakanje ili namaz. Ako ne namjeravate odmah koristiti kuhanu repu, ogulite je i spremite u hermetički zatvorenu staklenu posudu dva do tri dana.
Kuhanje repe
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Prati povrće, repovi se ne režu.
- Stavite ih u lonac kipuće vode i kuhajte oko 20 minuta.
- Povrće brzo prenesite u drugu posudu hladnom vodom i ostavite ga 10 minuta. Gotovo!
- Zbog kontrastne promjene temperature dobivamo meku gotovu repu mnogo brže nego s kontinuiranim kuhanjem. Usput, korijen možete još više omekšati ako ga nakon kuhanja posude stavite u zamrzivač 15-20 minuta. Naučite kako uzgajati repu na otvorenom polju putem sadnica, a koja je razlika između šećerne repe i stočne repe.
Međutim, postoji način da se repa kuha još brže:
- Prati i očistiti usjeve korijena i napuniti ga vodom za 3-4 prsta iznad repe.
- Stavimo jaku vatru i proključamo. Pan sve vrijeme treba biti ispod otvorenog poklopca.
- Oko 15 minuta kuhajte na velikoj vrućini.
- Nakon toga, stavite u posudu i postavite pod mlaz hladne vode za 10 minuta. Gotovi ste i sada znate kako se provodi kuhanje repe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa