Repa je ukusna na gotovo svaki način-kuhana, pečena, na pari ili na žaru. Ključno je eksperimentirati s različitim tehnikama kuhanja repe kako biste pronašli onu koja vam se više sviđa.
Kad se repa skuha, vaše su mogućnosti za uporabu ogromne. Kuhanu repu možete koristiti u salatama, za izradu humusa ili za miješanje u smoothie.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mogu se nasjeckati na kockice za salamu, usitniti za zdjelu sa žitom ili zgnječiti za umakanje ili namaz. Ako ne namjeravate odmah koristiti kuhanu repu, ogulite je i spremite u hermetički zatvorenu staklenu posudu dva do tri dana.
Kuhanje repe
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Prati povrće, repovi se ne režu.
- Stavite ih u lonac kipuće vode i kuhajte oko 20 minuta.
- Povrće brzo prenesite u drugu posudu hladnom vodom i ostavite ga 10 minuta. Gotovo!
- Zbog kontrastne promjene temperature dobivamo meku gotovu repu mnogo brže nego s kontinuiranim kuhanjem. Usput, korijen možete još više omekšati ako ga nakon kuhanja posude stavite u zamrzivač 15-20 minuta. Naučite kako uzgajati repu na otvorenom polju putem sadnica, a koja je razlika između šećerne repe i stočne repe.
Međutim, postoji način da se repa kuha još brže:
- Prati i očistiti usjeve korijena i napuniti ga vodom za 3-4 prsta iznad repe.
- Stavimo jaku vatru i proključamo. Pan sve vrijeme treba biti ispod otvorenog poklopca.
- Oko 15 minuta kuhajte na velikoj vrućini.
- Nakon toga, stavite u posudu i postavite pod mlaz hladne vode za 10 minuta. Gotovi ste i sada znate kako se provodi kuhanje repe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa