Spremanje zimnice / Spremanje rajčice za zimu: kako pravilno skuhati rajčicu za zimu

Image
Foto: Pixabay

Kuhanje rajčica za zimu jedan je od jesenskih poslova koji zahtijevaju malo truda i dosta vremena. Kako kuhati rajčice za zimu?

31.10.2021.
15:37
Pixabay
VOYO logo

Jedan od najpoznatijih načina pripreme rajčica za zimu jest kuhanje umaka od rajčica.

Priprema umaka od rajčice nije tehnički zahtjevna, ali definitivno je naporna. Čak i relativno mala količina koju napravimo - taman za nekoliko posebnih obroka sredinom zime, uzet će vam podosta vremena. Ako želite kuhati veće količine rajčica za zimu, dajte si više vremena za projekt i razmislite o regrutiranju dodatnih koje će vam pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo koja rajčica koja ima dobar okus može se kuhati za izradu umaka od rajčice za zimu. Priprema rajčica za umak najdulji je dio ovog popodnevnog projekta, no ako se prije početka organizirate, posao će se brzo odvijati. Postavite rajčice u posudu za kuhanje, zakuhajte veliki lonac vode i postavite ledenu kupelj i zdjelu za kompost u blizini za guljenje.

Kako bismo si uštedjeli malo posla, preporuča se prije kuhanja rajčice nasjeckati u kuhaču ili miješalici. Rajčice možete i usitniti ručno, provući kroz mlin za hranu ili ih pasirati štapnim mikserom nakon što su se skuhale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajčice za zimu možete kuhati u rasponu od 30 minuta do 90 minuta Kraće vrijeme kuhanja rezultirat će rjeđim umakom sa svježim okusom rajčice; dulje vrijeme kuhanja zgusnut će vaš umak i dati mu kuhani okus. Gledajte svoj umak dok se kuha i prestanite kuhati kad dobije konzistenciju i okus koji volite.

Pustite da se kuhane rajčice za zimu ohlade, a zatim umak premjestite u posude za zamrzavanje ili vrećice za zamrzavanje. Umak se može držati zamrznuti najmanje tri mjeseca prije nego što se počnu pojavljivati neugodni okusi. Drugi način je da rajčice pasterizirate za još duže trajanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo