Kuhanje piletine na papri metoda je pripreme hrane koja je u posljednjih nekoliko godina doživjela veliki procvat. Razloga za to je mnogo, ali onaj najvažniji je da kuhanje piletine na pari omogućuje njezine najbolje prirodne okuse, boju te se nutritivne vrijednosti ne gube. Druga prednost jest ta što je kuhanje piletine na pari gotovo brzo, a posla je minimalno.
Ono što je važno znati kada se odlučite za kuhanje piletine na pari jest da komadi mesa ne budu preveliki ili predebeli jer ćete produžiti vrijeme kuhanja. Kuhanje piletine na pari ovisi o komadu mesa, no u načelu je gotovo za 30 minuta s jednim okretanjem mesa. Jedan trik koji će vam omogućiti da vaše meso meso iznutra bude sočno, a izvana hrskavo je da ga zamotate u komad lista kupusa ili foliju čime ćete spriječiti dolazak jake pare.
Nakon što je kuhanje piletine na pari gotovo, preporučamo da ju poslužite uz kuhano povrće na pari.