Jeste li spremni naučiti pripremati i kuhati dagnje? Kuhanje dagnji samo je jedan od načina i recepata kako možete pripremiti dagnje. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat je ukusno jelo od dagnji.
Sastojci koji će vam biti potrebni za kuhanje dagnji:
- 2 žlice maslaca, maslinovo ulje, bez mliječnih proizvoda
- 1 mala ljuta paprika, tanko narezana
- 3 češnja češnjaka, tanko narezana
- 2 lista lovora
- ½ žličice crnog papra
- 1 šalica suhog bijelog vina
- 200g dagnji, očišćenih
- sok od ½ limuna
- 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
Savjeti za kuhanje dagnji:
Otopite maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte ljutiku i češnjak i pustite da se kuhaju 3 minute. Dodajte lovor, papar i vino u lonac i pustite da vino zavrije.
Dodajte dagnje i poklopite lonac kako bi se kuhale. Nakon tri minute skinite poklopac i lagano promiješajte dagnje. Pokušajte sve neotvorene školjke gurnuti na dno lonca kako bi bile bliže toplini prilikom kuhanja. Nakon 5 minuta kuhanja maknite dagnje s vatre. Sve dagnje koje se nisu otvorile bacite.
Ulijte limunov sok u umak i lagano promiješajte. Pospite peršinom po vrhu i poslužite odmah kuhane dagnje.