Ako želite krumpir sa savršenim omjerom hrskavosti i mekoće, napravite prvo kuhani, a zatim pečeni krumpir. Napravite savršeni prilog od krumpira, napravite kuhani pa pečeni krumpir.
Kako bi napravili kuhani, pa pečeni krumpir započnimo prvo sa kuhanjem.
Za početak zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Ako ne volite koru krumpira, ogulite je. Krumpir narežite u željeni oblik i stavite u veliki lonac te prelijte vodom. Zakuhajte vodu na ploči štednjaka i kuhajte dok krumpir ne omekša, zatim ga maknite s vatre i ocijedite.
U ovom trenutku pripremili ste krumpire za pečenje. Vaš krumpir bi trebao biti fin i mekan pa je vrijeme da ga napravite hrskavim izvana. Krumpir prelijte uljem po želji, začinskim biljem i začinima jer treba imati tanak sloj ulja, ali ne smije curiti.
Rasporedite ga po obloženom plehu i stavite u zagrijanu pećnicu te pecite 20 minuta. Lopaticom pažljivo promiješajte krumpir i pecite još 20 do 40 minuta uz povremeno miješanje. Izvadite kuhane, a pečene krumpire kada su smeđi i hrskavi izvana.
Nakon što kuhane, a pečene krumpire izvadite iz pećnice, odmah poslužite ovo ukusno jelo.