Kuharica /

Kuhani krumpir u ljusci - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kuhanje krumpira u ljuski jednostavan je i lagan način pripreme, a može biti odličan način da zadržite hranjive sastojke koji se nalaze u koži krumpira. Pogledajte kako se priprema kuhani krumpir u ljusci.

4.1.2023.
12:09
Pixabay
VOYO logo

Kuhani krumpir u ljusci jedan je od najzdravijih načina pripreme krumpira jer zadržavate sve nutrijente koji se nalaze u krumpiru. Ovdje se nalazi recept za kuhani krumpir u ljusci koji možete slijediti:

Kuhani krumpir u ljusci sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4-6 krumpira opranih i osušenih
  • Sol

Kuhani krumpir u ljusci upute:

Stavite krumpire u lonac i dodajte dovoljno vode da ih prekrije otprilike jedan centimetar. Zakuhajte vodu na jakoj vatri. Kad voda proključa, smanjite vatru na srednje nisku i dodajte malo soli u vodu (oko 1 čajna žličica na litru vode). Krumpir pirjajte 20-25 minuta ili dok ne omekša. Možete ih isprobati tako da ih probodete vilicom ili nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je kuhani krumpir u ljusci gotov, ocijedite vodu i ostavite da se malo ohladi. Poslužite kuhani krumpir u ljusci sa željenim začinima, ili maslacem, ili pospite nasjeckanim začinskim biljem, ili čak malo kiselog vrhnja za dodatni okus.

Kuhanjem neoguljenog krumpira zadržat ćete više hranjivih tvari i okusa krumpira u usporedbi s guljenjem ljuske prije kuhanja. A od krumpira možete napraviti pire krumpir, krumpir salatu ili što već želite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo