Kuharica / Kuhani krumpir u ljusci - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kuhanje krumpira u ljuski jednostavan je i lagan način pripreme, a može biti odličan način da zadržite hranjive sastojke koji se nalaze u koži krumpira. Pogledajte kako se priprema kuhani krumpir u ljusci.

4.1.2023.
12:09
Pixabay
VOYO logo

Kuhani krumpir u ljusci jedan je od najzdravijih načina pripreme krumpira jer zadržavate sve nutrijente koji se nalaze u krumpiru. Ovdje se nalazi recept za kuhani krumpir u ljusci koji možete slijediti:

Kuhani krumpir u ljusci sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4-6 krumpira opranih i osušenih
  • Sol

Kuhani krumpir u ljusci upute:

Stavite krumpire u lonac i dodajte dovoljno vode da ih prekrije otprilike jedan centimetar. Zakuhajte vodu na jakoj vatri. Kad voda proključa, smanjite vatru na srednje nisku i dodajte malo soli u vodu (oko 1 čajna žličica na litru vode). Krumpir pirjajte 20-25 minuta ili dok ne omekša. Možete ih isprobati tako da ih probodete vilicom ili nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je kuhani krumpir u ljusci gotov, ocijedite vodu i ostavite da se malo ohladi. Poslužite kuhani krumpir u ljusci sa željenim začinima, ili maslacem, ili pospite nasjeckanim začinskim biljem, ili čak malo kiselog vrhnja za dodatni okus.

Kuhanjem neoguljenog krumpira zadržat ćete više hranjivih tvari i okusa krumpira u usporedbi s guljenjem ljuske prije kuhanja. A od krumpira možete napraviti pire krumpir, krumpir salatu ili što već želite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo