Ovo ukusno i jednostavno jelo možete pripremiti u nekoliko minuta, a odlično se slaže s različitim vrstama mesa, ribe ili tofuom za vegetarijance. Kuhani krumpir sa špinatom jelo je bogato vlaknima, vitaminima i mineralima i idealno je za uravnoteženu prehranu.
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 300 g svježeg špinata
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
Kako se priprema kuhani krumpir sa špinatom?
Krumpir ogulite i narežite na manje komade, a špinat operite i narežite na trakice. U velikoj posudi stavite kuhati krumpir u dovoljnoj količini posoljene vode dok ne omekša.
U međuvremenu na zagrijanom ulju kratko popržite sitno nasjeckani češnjak, a zatim dodajte špinat i pržite dok ne omekša.
Kada je krumpir gotov, ocijedite ga i vratite u posudu. Dodajte prženi špinat i češnjak te dobro promiješajte. Začinite sa soli i paprom po ukusu. Poslužite kuhani krumpir sa špinatom topao.