Jela s mrkvom /

Ideje i recepti kako sve pripremiti kuhanu mrkvu

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti recept sa kuhanom mrkvom? Ovaj klasični pire od juhe od mrkve jarkih je boja i aromatičan.

10.11.2022.
15:06
Pixabay
VOYO logo

Svi sastojci u ovom receptu s kuhanom mrkvom spojeni su u delikatan, uravnotežen zalogaj punog okusa.

Sastojci za pripremu kuhane mrkve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg mrkve
  • crveni krumpir
  • 2 žlice maslaca
  • 1 srednja glavica luka, oguljena i krupno nasjeckana
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 60 ml suhog bijelog vina
  • 1 litra temeljca od povrća
  • sol, po ukusu
  • svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Kako se priprema recept za kuhanu mrkvu u juhi?

Ogulite mrkvu i odrežite gornji i donji dio. Narežite mrkvu na (otprilike) komade iste veličine. Ne brinite o preciznosti, juha će biti pasirana. Ogulite krumpir i narežite ga na komade otprilike iste veličine kao mrkva. U loncu za juhu s debelim dnom zagrijte maslac na laganoj do srednjoj vatri. Dodajte luk, češnjak i mrkvu i kuhajte 2 do 3 minute ili dok luk ne postane malo proziran, neprekidno miješajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte vino i kuhajte još minutu-dvije ili dok se vino ne reducira otprilike na pola. Dodajte temeljac i krumpir. Pojačajte vatru na srednje jaku i pustite da zavrije. Zatim smanjite vatru i pirjajte 15 minuta ili dok mrkva i krumpir ne omekšaju dovoljno da se mogu lako probosti nožem.

Maknite s vatre i napravite pire u blenderu, radeći u serijama ako je potrebno. Započnite s malom brzinom s malo odškrinutim poklopcem kako biste ispustili svu paru, zatim zatvorite poklopac i povećajte brzinu miješanja. Pasiranu juhu vratite u lonac i ponovno zakuhajte, dodajte još juhe ili temeljca kako biste gustoću prilagodili svojim željama. Začinite po ukusu košer soli i svježe mljevenim crnim paprom. Recept sa kuhanom mrkvom je pripremljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo