Edita Misirić danas nam je iz kuhinje donijela jedno egzotično jelo. Šunka na havajski način, zapravo je stari zagrebački specijalitet koji je nekad mazio samo odabrana nepca u ekskluzivnim restoranima.
Sigurni smo da će se uskoro naći i na vašem meniju.
Šunka sa ananasom i karamelom
4 osobe
- 600 g šunke
- 8 kolutova
- 1 žlica maslaca
- 4 žlice šećera
Priprema:
Šećer karamelizirati do lagano smeđe boje, šunku narezati na odreske i ispeći na grill tavi na malo maslaca.
Kada je šećer poprimio lijepu boju a šunka je pečena serviramo na tanjur.
Kao podlogu stavimo odrezak šunke na šunku stavimo kolut ananasa i prelijemo sa malo karameliziranog šećera, ukrasimo po želji i poslužimo.
Našu magazinsku emisiju 'Sve u šest' možete pratiti i na njihovoj službenoj Facebook stranici.