Pečeni krumpir kao prilog glavnom jelu često pronađe svoje mjesto na jelovniku. Kako bi pripremili odličan pečeni krumpir, vrlo je važno izabrati dobar krumpir za pečenje. Znate li koji je najbolji krumpir za pečenje?
Postoje tri vrste krumpira koje su odlični za pečenje. To su krumpiri Vivaldi, Sante, Sarpo Mira i Carolus.Vivaldi krumpir se smatra kao najbolji krumpir za pečenje jer ima odličan okus, kremastu teksturu i ukusnu kožu. Također je izvrstan za domaću proizvodnju jer daje obilan urod velikih, ravnomjerno oblikovanih gomolja.
Ako nemate pri ruci krumpir Vivaldi tada izaberite sortu krumpira pod nazivom Sante. Ovaj krumpir daje brojni prinos koji uključuje visok udio velikih, dobro oblikovanih gomolja. Ima dobar okus i ukusnu koru, ali nije kremast poput Vivaldija.
Nova sorta krumpira iz 2015. godine - krumpir Carolus također je odličan izbor ako ste odlučili pripremiti pečeni krumpir. Koji je najbolji krumpir za pečenje odlučite sami jer to naravno ovisi i o vlastitom ukusu.